Testen en implementeren

  1. Jaaroverzicht
  2. Testen en implementeren

Testen en implementeren

Het afgelopen jaar zijn er mooie resultaten behaald in voorbereiding op de implementaties in de regionale partnerschappen. In samenwerking met eindgebruikers zijn er bijvoorbeeld testen gedaan, is er een viewer ontwikkeld en heeft er een eerste implementatie van digitale gegevensuitwisseling tussen zorgverleners plaatsgevonden. Ook zijn er stappen gezet in de voorbereidingen voor de implementatie van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) met geboortezorggegevens.

Op het juiste spoor: eerste livegang in Noord-Holland Noord is gerealiseerd

Een mooi voorbeeld is de eerste implementatie in Noord-Holland Noord. Daar hebben verschillende zorgverleners, leveranciers en andere betrokkenen met succes gewerkt aan de eerste implementatie om digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg te realiseren. In het praktijkvoorbeeld laten we zien welke stappen er in IGO Geboortehart zijn gemaakt in de voorbereidingen, tijdens en na de livegang.

Bekijk het praktijkvoorbeeld >>>

Functionele test in Rijnmond een succes

Eind oktober vond een succesvolle functionele test van de viewer plaats bij IGD Rijnmond, het regionale partnerschap van VIPP Babyconnect in Zuidwest Nederland. De aanwezige gynaecoloog was enthousiast. Bij de test werd zichtbaar hoe de data vanuit het ziekenhuis beschikbaar komt in de viewer.

Lees meer >>>

Waardevolle hackathon rondom PGO

Tijdens de hackathon PGO op 25 september zijn er mooie stappen gezet. Komt de juiste informatie over de lijn en kan de cliënt dit ook inzien in haar persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)? Dat is kort samengevat wat samen met leveranciers en andere betrokkenen is getest tijdens de hackathon van VIPP Babyconnect.

Lees meer >>>

Mijlpaal: PGO-gegevensdienst geboortezorg gepubliceerd

In oktober heeft MedMij heeft de gegevensdienst Verzamelen Integrale Zwangerschapskaart officieel gepubliceerd! GERRIT, Nictiz, MedMij, het programmabureau VIPP Babyconnect hebben samen met leveranciers hard gewerkt aan het ontwikkelen van deze gegevensdienst voor de geboortezorg.

Lees meer >>>

Mooie ontwikkelingen bij Vrumun

Een geslaagde technische test! In juli zijn in Noord-Nederland technische tests uitgevoerd bij verloskundigenpraktijk Almelo met het verloskundige bronsysteem Vrumun. Tijdens de testen werd gekeken of alles technisch werkt: opent de viewer en kunnen we gegevens delen?

Lees meer >>>

Implementatiestappen in de zomer

De regionale partnerschappen hebben in de zomer niet stil gezeten. Ook toen ging de implementatie van digitale gegevensuitwisseling gestaag door.

Lees meer >>>

Wat gebeurt er ‘onder de motorkap’?

Veel ontwikkelingen op technisch gebied bij het testen en implementeren zijn niet altijd direct zichtbaar. In 2023 hebben we daarom diverse leveranciers – de bouwers en ontwikkelaars van de technische systemen – aan het woord gelaten over hun werkzaamheden ‘onder de motorkap’: