1. Nieuws
  2. Waardevolle hackathon rondom PGO

Waardevolle hackathon rondom PGO

25 september 2023

Komt de juiste informatie over de lijn en kan de cliënt dit ook inzien in haar persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)? Dat is kort samengevat wat Wij zijn GERRIT vandaag samen met leveranciers en andere betrokkenen hebben getest tijdens de hackathon van VIPP Babyconnect.

Het volledige bericht van Wij Zijn GERRIT van 25 september lees je hieronder.

Onze collega Nienke Lemstra-Idsardi, projectleider van Babyconnect Noord-Nederland, legt uit: “We testen gezamenlijk met bronleveranciers, een conversiedienst, PGO-leveranciers en DVA-leverancier het verzamelen van geboortezorggegevens van de Integrale Zwangerschapskaart. Het doel is om de gegevensdienst Integrale Zwangerschapskaart (IZK) goed door te testen zodat er een definitieve versie van de gegevensdienst ontwikkeld kan worden.”

Een hackathon is hier perfect voor: alle betrokkenen samen in één ruimte en daar waar het kan werk je direct met elkaar aan de oplossing van problemen. Met deze hackathon komt digitale gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de geboortezorg weer een stapje dichterbij. Waarbij niet alleen gedacht wordt aan de zorgverleners, maar dus ook aan de cliënt zelf. Want de gegevens komen uiteindelijk beschikbaar in de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de cliënt zelf!

Bij de hackathon waren verschillende organisaties en personen betrokken: Nictiz, MedMij, Babyconnect Noord-Nederland, Wij zijn GERRIT, Zorgnetoost, PGO Netwerk Noord, MEDrecord, DRIMPY, Zodos, Quli – gezondheidsplatform, Gezondheidsmeter, Ivido, Onatal, Orfeus bv, HINQ, Harrie Huisman, Nienke Lemstra-Idsardi, Rebecca Hummel, Marieke Lieverdink-de Gelder en Jasper Prinsen.