Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Iedere maand versturen wij een nieuwsupdate van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.

– Nieuwsbrief juni-juli 2021

Met o.a.: 9 partnerschappen na sluiting subsidiemogelijkheden, regio Amsterdam-Amstelland-Almere heeft subsidie binnen, kraamzorgorganisatie wisselt gegevens uit, Jasper Prinsen nieuwe collega R&D, regio’s zettten samen de volgende stap.

– Nieuwsbrief mei 2021

Met o.a.: Subsidieaanvraag Noord-Nederland toegekend, de lange adem van de kartrekkers in Brabant en Limburg, eindgebruikers leveren input voor het bevalplan en een blog van bestuurder Sonia Jennings over innovatie waarbij ontwikkeling en implementatie samen oplopen.

– Nieuwsbrief april 2021

Met o.a.: Dijklander Ziekenhuis en verloskundigen wisselen digitaal gegevens uit, CareCodex ontvangt DIZRA award voor VIPP Babyconnect, kraamzorg gaat stappen zetten om digitalisering en digitale gegevensuitwisseling te realiseren en een animatie over de rol van eindgebruikers bij het realiseren van veilige digitale gegevensuitwisseling. 

– Nieuwsbrief maart 2021

Met o.a.: Informatie over de opbouw van de indicatieve kosten voor veilige digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg, een update over de stapsgewijze technische ontwikkelingen, routekaart voor de laatste subsidieperiode en kennismaken met onze nieuwe collega Rianne.

– Nieuwsbrief februari 2021

Met o.a.: Verloskundigen wisselen gegevens uit via aanpak VIPP Babyconnect, uitleg over de stapsgewijze realisatie digitale gegevensuitwisseling geboortezorg, inspirerend panelgesprek over netwerkzorg, veel werk verzet door  Noordoost-Nederland op weg naar de subsidieaanvraag VIPP Babyconnect en meer.

– Nieuwsbrief januari 2021

Met o.a.: Twee regio’s dienen subsidieaanvraag in, eindgebruikers denken mee over inhoud training, inspiratiesessie geboortezorg als netwerkzorg tijdens inspiratiesessie, conceptimpactanalyse digitale gegevensuitwisseling tussen JGZ en geboortezorg besproken, interview bestuurder Peter Boudewijn van RST Zorgverleners over de samenwerking in de regio.

– Nieuwsbrief december 2020

Met o.a.: Friesland en Zwolle op weg naar subsidieaanvraag,  stand van zaken verkenning subsidieaanvraag regio Limburg, geslaagde demonstratie digitale gegevensuitwisseling geboortezorg, en aan de slag met de uitkomsten van de gebruikersdag.

– Nieuwsbrief november 2020

Met o.a.: terugblik op de eindgebruikersdag, de noodzaak van een tijdelijke converter en aanvragen nu het nog kan. 

– Nieuwsbrief oktober 2020

Met o.a.: voorbereidingen gebruikersdag in volle gang, landelijke afspraken jeugdgezondheidszorg en VIPP Babyconnect, uitbreiding van het ondersteuningsteam en het digitaal platform voor regio’s en gebruikers.

– Nieuwsbrief september 2020

Met o.a.: regio Rijnmond ontvangt subsidie, update van regio Noord-Holland Noord, nieuwe stappen gezet in techniek, gebruikersgroepen leveren waardevolle input, en nog meer.

– Nieuwsbrief augustus 2020

Met o.a.: wekelijks online vragenuur over subsidieaanvraag, kennismaking met VIPP Babyconnect ondersteuningsteam en vooruitblik op gebruikersbijeenkomsten in september en oktober.

– Extra nieuwsbrief juli 2020

Speciale nieuwsbrief over het VIPP Babyconnect Afsprakenstelsel én de aangepaste beleidsregel.

– Nieuwsbrief juni 2020

Met o.a.: een expert- en trainersteam dat de regio’s ondersteunt, Jorrit Spee over de technische implementatie en zorgverleners nemen een kijkje in de toekomst.

– Nieuwsbrief mei 2020

Met o.a.:  informatie regio Noord-Holland Noord als eerste van start, update: extra subsidierondes, gebruikersgroep cliënten maakt kennis met PGO, handboek technische architectuur en nieuwe infografics beschikbaar

– Nieuwsbrief maart/april 2020

Met o.a.:  informatie over het (tijdelijke) uitwisselingsplatform waarmee zorgverleners gegevens kunnen delen, nieuws over de subsidierondes en een interview met Anneke Goossen over het belang van eenheid van taal.

– Nieuwsbrief februari 2020

Met o.a.: laatste nieuws over lopende subsidieronde, informatiebijeenkomsten in de regio over VIPP-programma Babyconnect, terugblik bijeenkomsten gebruikers en Whole System in the Room, kennismaking met officemanager Jolande Voorma-Kanters.

– Nieuwsbrief januari 2020

Met o.a.: De start van de tweede subsidieronde; de planning van de gebruikersgroepen voor de komende tijd; kennismaken met bestuurder Sonia Jennings; de basis op orde tijdens Whole System in the Room.

– Subsidie special december 2019

Met o.a.: De juiste gegevens, op het juiste moment, bij de cliënt en bij de juiste zorgverlener; tweede subsidieronde start 1 februari, voorbereiden kan nu al!; webinar 9 december 2019 ‘praktische tips om te kunnen starten met digitale gegevensuitwisseling in jouw regio’.

– Nieuwsbrief november 2019

Met o.a.: Een interview met bestuurder Dorine Veldhuyzen over people-centred care, een nieuwe animatie, informatie over een gebruikersbijeenkomst op 11 december én een webinar dat je helpt om verdere stappen te zetten.

– Nieuwsbrief oktober 2019

Met o.a.: Regionale partnerschappen met 11 VSV’s dienen eerste subsidieaanvraag in, interview kersverse ouders over gegevensuitwisseling, cliëntervaringen centraal, kennismaking met Babyconnect beleidsadviseur Claartje Schouten, terugblik drukbezochte bijeenkomst over de digitale gegevensuitwisseling tussen de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg, twee toelichtende infographics over hoe digitale gegevensuitwisseling eruit kan komen te zien.

– Nieuwsbrief september 2019

Met o.a.: Interview projectleider Karin Visser over hoe regio Amsterdam de subsidieaanvraag aanpakt, kennismaking met de nieuwe projectleider gebruikersgroepen én communicatieadviseur, reacties patiëntenexperts van IKONE op Babyconnect, uitleg interoperabiliteitsmodel.

– Subsidiespecial juli 2019

Vanaf 1 juli 2019 kan er subsidie aangevraagd worden bij het ministerie van VWS. In deze special alles over de aanvraag, tips, en een link naar antwoorden op veelgestelde vragen.

– Nieuwsbrief juni 2019

Met o.a.: Voorzitter stuurgroep Babyconnect Renie Heerbaart (RSONL en RSO IZIT) geeft stokje over aan Stichting Carecodex, kennismaking nieuwe programmamanager Babcyconnect Susan Osterop, en meer.

– Nieuwsbrief mei 2019

Met o.a.: Regio Rijnmond aan het woord over hoe zij zich voorbereiden op het uitwisselen van digitale gegevens tussen 6 VSV’s, PGO vs Babyconnect, een kijkje onder de motorkap van de aanpak van Babyconnect en publicatie subsidieregeling vertraagd.

– Nieuwsbrief april 2019:

Met o.a.:
Babyconnect ontvangt subsidie van ministerie van VWS, maandelijks overleg met ondersteuners veld, Informatieberaad maakt kennis met Babyconnect.