Digitaal platform

  1. Digitaal platform

Om het delen van kennis en ervaringen te stimuleren, is een digitaal platform opgezet. In groepen (communities) kan van alles gedeeld worden. Je vindt er ook pagina’s met informatie uit de regio.

Kennis delen

De komende jaren wordt met verschillende mensen veel kennis ontwikkeld. In de deelnemende regio’s, in de eindgebruikersgroepen en in de verschillende sectoren die actief zijn in de geboortezorg. Om deze kennis met elkaar te kunnen delen en om interactie te stimuleren, is een digitaal platform ingericht.

Pagina’s en groepen

Op het digitaal platform vind je pagina’s en groepen. Er zijn pagina’s voor regionale parnerschappen en voor specifieke beroepsgroepen, zoals de kraamzorg en JGZ. Op deze pagina’s wordt informatie gedeeld, waaronder het laatste nieuws en contactgegevens.
Een groep is een online community. Er is op het platform inmiddels een groot aantal groepen aangemaakt, waaronder voor de vier eindgebruikersgroepen, voor projectleiders, voor regionale partnerschappen en voor leveranciers. Dit zijn (semi)besloten omgevingen.

Regionale partnerschappen

Deelnemende regionale partnerschappen hebben een eigen regiopagina op het digitaal platform. Het programmabureau richt deze pagina’s in met informatie uit het partnerschap. Daarnaast kan er ook een (besloten) groep worden aangemaakt. Het beheer van de groep kan bij iemand binnen het partnerschap worden neergelegd.

Inspiratieplein

Het Inspiratieplein is een pagina (kennisplatform) binnen het digitaal platform. Het is bedoeld om kennis te delen en om elkaar te inspirereren. Je vindt er mooie (praktijk)voorbeelden, tools, tips en ervaringen uit de 9 regionale partnerschappen. Voor projectleiders en iedereen die binnen de regionale partnerschappen betrokken is bij het implementatieproces.

Eindgebruikersgroepen

Voor elk van de vier eindgebruikersgroepen is een groep aangemaakt. Hier worden nieuwtjes met elkaar gedeeld, met elkaar van gedachten gewisseld, en uitnodigingen en verslagen van bijeenkomsten geplaatst. Elke deelnemer kan vragen stellen, blogs plaatsen of documenten delen. Het programmabureau gebruikt het digitaal platform voor oproepen aan eindgebruikers en het delen van presentaties.

Zorgverleners en beroepsgroepen

Zorgverleners die willen meedenken en adviseren over veilige digitale gegevensuitwisseling en wat dit betekent voor hun vak, zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij de eindgebruikersgroep zorgverleners. Ook voor specifieke beroepsgroepen kan desgewenst een groep worden ingericht. Zo is er bijvoorbeeld een groep voor verloskundigen en zijn er voor de kraamzorg en de jeugdgezondheidszorg pagina’s gemaakt.

b3lineicon|b3icon-comments||Comments

Regio’s

Alle regionale partnerschappen krijgen een pagina op het platform.

Amsterdam-Amstelland Almere

Brabant

Midden- en Oost-Nederland

West

Limburg

Noord-Holland Noord

Noord-Nederland

Rijnmond

Utrecht-Amersfoort

Overige pagina’s

Kraamzorg

JGZ

Inspiratieplein

 

Meer informatie:

Handleiding gebruik digitaal platform
Account activeren

Op het digitaal platform zijn o.a. besloten groepen ingericht voor:

  • Eindgebruikersgroep cliënten
  • Eindgebruikersgroep zorgverleners
  • Eindgebruikersgroep zorgorganisaties en zorgnetwerken
  • Eindgebruikersgroep data-analisten en onderzoekers
  • (potentiële) projectleiders
  • Projectleiders regionale partnerschappen

Neem voor alle groepen en pagina’s een kijkje op het digitale platform.