In het nieuws

2020

 

– Smart Health: Regionale en landelijke ondersteuning bij informatie-uitwisseling in de geboortezorg- september 2020

Het online kennisplatform Smart Health interviewde onze CMIO Susanne Zuidhof over o.a. hoe VIPP Babyconnect de geboortezorg probeert te ontzorgen op het gebied van ICT en digitale gegevensuitwisseling.

– Zorgvisie: In VIPP Babyconnect houden zwangere vrouwen zorgverleners scherp – augustus 2020

Het blad Zorgvisie interviewde onze programmamanager Susan Osterop over het belang van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg en hoe VIPP Babyconnect hieraan bijdraagt: ‘Alle zorgverleners werken met elkaar samen, behalve op digitaal vlak. Dit en de uitwisseling tussen zorgverleners en cliënten willen we met het VIPP-programma verbeteren.’

– ICT & Health: Geboortezorg kan stap zetten in digitale uitwisseling data- juli 2020

Sinds 1 juli kan de geboortezorg aan de slag met de kennis en techniek die beschikbaar is voor regionale implementatie van digitale gegevensuitwisseling.

– Verschillende regionale in Noord Holland: Geboortezorg in Noord-Holland Noord start met digitale gegevensuitwisseling rond geboorte – mei 2020

Zorgverleners betrokken bij de geboortezorg in de regio Noord-Holland hebben de handen ineengeslagen om gegevensuitwisseling rond de geboorte te verbeteren. De komende jaren gaan zij aan de slag met het landelijke VIPP-programma Babyconnect, dat inzicht in de meest actuele gezondheidsgegevens van (aanstaande) moeder en haar kind mogelijk maakt.

– Kraamsupport: Digitale gegevensuitwisseling volgende stap in kwaliteitsverbetering geboortezorg – april 2020

Met VIPP Babyconnect wordt er in de geboortezorg hard gewerkt aan het realiseren van digitale gegevensuitwisseling. Wat zijn de problemen waar in de huidige situatie waarin digitale uitwisseling beperkt is en wat is de oplossing waaraan VIPP Babyconnect met de geboortezorg werkt?

2019

– Nataal: Betere geboortezorg door digitaal delen van gegevens – december 2019

De informatieoverdracht van zorgverleners hapert regelmatig. VIPP Babyconnect helpt de geboortezorg de informatieverschillen op te heffen. Een van de belangrijkste uitgangspunten is dat de steun van onderaf komt en dat de gebruiker meebeslist over hoe de digitale gegevensuitwisseling eruit komt te zien.

– Eerstelijns: Optimistisch verder op een hobbelige weg – februari 2019

Digitale gegevensuitwisseling speelt een belangrijke rol bij samenwerking en communicatie in de zorg. De wil is er, maar de weg blijkt lang en vol hobbels. Toch is er optimisme. Via experimenten en krachtenbundeling worden stappen gezet. Hoe pakt het landelijk VIPP-programma Babyconnect dit aan?

– Tijdschrift voor verloskunde: Digitaal gegevens uitwisselen – februari 2019

Wat is VIPP Babyconnect precies en wat levert het de verloskundige en zwangere op? Een artikel met antwoorden op de 12 meest gestelde vragen door verloskundigen.

 

2018

– Nataal: Zwangere aan het stuur bij ontwikkeling digitale informatiedeling – december 2018

De geboortezorg ziet zich geplaatst voor een grote uitdaging om digitale gegevensuitwisseling te realiseren. Zo drie jaar geleden zijn de eerste stappen gezet naar een veilige en gebruiksvriendelijke informatiedeling, waarbij de zwangere aan het roer staat. Een artikel over hoe VIPP Babyconnect de regio’s ondersteunt bij de verbetering van de uitwisseling.

– SKIPR: Pionieren in de geboortezorg – december 2018

In de geboortezorg is integraal samenwerken het crescendo. De eerste resultaten hiervan zijn veelbelovend en de geboortezorg wordt een voorbeeld voor de hele sector. Ook op het gebied van digitale gegevensuitwisseling.

Heb je vragen?

Heb je vragen over artikelen in het nieuws of ben je een journalist en wil je over VIPP Babyconnect schrijven? Neem dan contact op met Ellen Jongkind, communicatiemanager.