1. Nieuws
  2. Functionele test in Rijnmond een succes

Functionele test in Rijnmond een succes

21 november 2023

Eind oktober jl. vond een succesvolle functionele test van de viewer plaats bij IGD Rijnmond, het regionale partnerschap van VIPP Babyconnect in Zuidwest Nederland. De aanwezige gynaecoloog was enthousiast. Bij de test werd zichtbaar hoe de data vanuit het ziekenhuis beschikbaar komt in de viewer.

Gynaecoloog Annemarie Huijssoon noemde de viewer ‘herkenbaar’ en ‘intuïtief’. “Ik ben HiX gewend. Dit is niet zo heel anders” vertelde ze na het zien van de viewer, “Ik weet nu wat ik realistisch kan verwachten en dat het nog niet af is, maar dit herken ik en het is een bruikbare eerste stap voor betere gegevensuitwisseling.”

Annemarie werd tijdens de test begeleid door Karin Maten, projectmanager IGD Rijnmond voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis (FGV) en haar team. Annemarie en Karin zijn beiden sinds het begin van het regionale project IGD Rijnmond nauw betrokken bij de ontwikkelingen en kijken dan ook uit naar resultaten. “We moeten nog verder ontwikkelen, maar er wordt steeds meer ontsloten, waardoor wij meer data te zien krijgen in de viewer”, zegt Karin. Voordat zorgverleners betrokken zijn, hebben eerst de noodzakelijke (technische) tests plaatsgevonden. Zo kunnen de zorgverleners nu kijken vanuit wat zij nodig hebben met betrekking tot gegevensuitwisseling en gebruikersgemak, zonder kostbare zorgtijd te verliezen aan of alles wel werkt of niet. Als projectmanager in het ziekenhuis reikt Karin ook de hand naar het hele VSV. Zij organiseert de samenwerking tussen het ziekenhuis FGV, de ICMT-afdeling (Informatie Communicatie en Medische Technologie) en het VSV. Zo is er een kleine projectorganisatie ontstaan rondom VSV FGV.

Ook Clémence Dullaart van de Zorgnetwerk Coöperatie HINQ, die de viewer als een service aanbieden, is blij met de uitslag van de test. “Het team was goed voorbereid en de verwachtingen waren goed besproken vooraf, waardoor de zorgverlener wist wat al mogelijk was en waar we naartoe groeien. Dat de eindgebruiker aangeeft dat de viewer intuïtief werkt, is voor ons een belangrijke bevestiging van waar we het voor doen.”

 Er volgen nog enkele testen, waarna het partnerschap live zal gaan en digitale gegevensuitwisseling mogelijk zal zijn.