Trainingen

Ga jij met digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg aan de slag? Dan biedt het landelijk programmabureau Babyconnect trainingen en modules aan, maar ook trainingen op maat voor regionale partnerschappen, VSV’s/IGO’s of individuen. Het is ook mogelijk om als regio een train-de-trainer traject te volgen. Hieronder vind je een overzicht van ons aanbod.

Hier vind je de algemene voorwaarden en klachtenregeling die gelden voor trainingen en workshops.

Basistraining

In de geboortezorg is samenwerken erg belangrijk. Digitale gegevensuitwisseling is daar een onderdeel van. Maar hoe doe je dat? In deze training gaan we daar op in.Meer over deze training

Training op maat

Wil je een of meerdere trainingsmodules volgen bij Babyconnect? Kies en match uit ons aanbod. Zo stel je een trainingsprogramma samen dat aansluit op jouw wensen.

Meer over maatwerk

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze trainer, Marleen Veninga.

Train-de-trainer

Voor de regio’s bestaat de mogelijkheid een train-de-trainer traject te volgen. Je volgt eerst zelf de trainingen. Met de kennis die je daar hebt opgedaan, geef je deze trainingen vervolgens aan collega’s in de regio.

Meer over dit traject

Module subsidieaanvraag

Ga je met digitale gegevensuitwisseling in je regio aan de slag? Ken je de subsidiemogelijkheden van VIPP al? Met deze module ga je praktisch aan de slag.Meer over deze module

Module financiële administratie

Het is mogelijk om de financiële administratie uit handen te geven aan het landelijk programmabureau Babyconnect. Hoe dit werkt en welke afspraken worden gemaakt, bespreken we in deze module.

Meer over deze module

Module interoperabiliteit

Voor goede en efficiënte zorg is het belangrijk dat informatie eenduidig wordt vastgelegd en gedeeld. Dat heet interoperabiliteit. In deze module leer je er meer over én krijg je handvatten waarmee je dit kunt toepassen in jouw organisatie.

Meer over deze module

Module gebruikersgroepen

Gebruikers spelen een belangrijke rol binnen VIPP Babyconnect. In deze module lichten we devier gebruikersgroepen (cliënten, zorgverleners, zorgorganisaties en data-analisten/statistiekbeheerders) en het werken met deze groepen toe.Meer over deze module

Module architectuur

Wil je digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg gaan implementeren dan zijn een goede infrastructuur en architectuur van groot belang. Deze module is gericht op de technische architectuur.

Meer over deze module

Module outcomedoelen

Er zijn voor de VIPP programma’s vier vastgesteld: medicatieveiligheid, patiënt centraal, gestandaardiseerde informatie-uitwisseling en éénmalig vastleggen van gegevens. Ze vormen een leidraad. Hoe maak je de vertaling naar de geboortezorg?Meer over deze module