Trainingen

Ga jij met digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg aan de slag? Dan biedt het landelijk programmabureau VIPP Babyconnect ondersteuning.  Er liggen inhoudelijke modules klaar die in de vorm van een workshop, webinar, training of een e-learning op maat voor regionale partnerschappen, VSV’s/IGO’s of projectleiders en andere belangstellenden kunnen worden verzorgd.  Een compleet overzicht van de modules die nu beschikbaar zijn vind je in de factsheet inhoudelijke modules.

Hieronder vind je een overzicht van ons aanbod per module. Staat jouw onderwerp er niet bij, maar heb je wel iets nodig in de regio? Neem gerust contact op, dan kunnen we dit mogelijk samen ontwikkelen.  

Hier vind je de algemene voorwaarden en klachtenregeling die gelden voor trainingen en workshops.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met het programmabureau VIPP Babyconnect.

Module basisuitleg digitale gegevensuitwisseling geboortezorg

In de geboortezorg is samenwerken heel belangrijk. Digitale gegevensuitwisseling is daar een onderdeel van. Maar hoe doe je dat? In deze module gaan we daar op in.

Meer over deze module

Module interoperabiliteit

Voor goede en efficiënte zorg is het belangrijk dat informatie eenduidig wordt vastgelegd en gedeeld. Dat heet interoperabiliteit. In deze module leer je er meer over én krijg je handvatten waarmee je dit kunt toepassen in jouw organisatie.

Meer over deze module

Module gestandaardiseerd werken

Zorginformatiebouwstenen (zibs) dienen als basis voor standaardisatie van zorginformatie. Maar wat betekent dit precies en wat betekent gestructureerd werken? Wat betekent registratie aan de bron en wat zijn zibs

Meer over deze module

Module digitaal platform

Kennis delen, deelnemen aan groepen op community. Een eigen eigen webpagina waarop je nieuws deelt. Dit kan op het digitaal platform VIPP Babyconnect. Wil je ook met het digitaal platform gaan werken of groepen aanmaken voor jouw regio? In deze module helpen we je hiermee op weg.

 

Meer over deze module

Train-de-trainer

Voor de regio’s bestaat de mogelijkheid een train-de-trainer traject te volgen. Je volgt eerst zelf de trainingen. Met de kennis die je daarin hebt opgedaan, geef je deze trainingen vervolgens aan collega’s in de regio.

Meer over dit traject

Module eindgebruikers

Eindgebruikers spelen een belangrijke rol binnen VIPP Babyconnect. In deze module lichten we de vier eindgebruikersgroepen (cliënten, zorgverleners, zorgorganisaties/zorgnetwerken en data-analisten/onderzoekers) en het werken met deze groepen toe.  

Meer over deze module

Module Afsprakenstelsel

Ken jij de afspraken, architectuur en (technische) specificaties al die nodig zijn om interoperabiliteit in de geboortezorg te bereiken? In deze module leer je meer over het Afsprakenstelsel Interoperabiliteit Geboortezorg.  

Meer over deze module

Module persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Met de aanpak van VIPP Babyconnect worden alle gegevens met betrekking tot de geboortezorg verzameld en gepresenteerd in een persoonlijke gezondheidsomgeving (voor cliënten) of een viewer (voor de zorgverlener). Maar wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)? Hoe leg je dit uit aan zorggebruikers? In deze module wordt uitleg gegeven over PGO’s.

Meer over deze module

Module financiële administratie

Het is mogelijk om de financiële administratie uit handen te geven aan het landelijk programmabureau VIPP Babyconnect. Hoe dit werkt en welke afspraken worden gemaakt, bespreken we in deze module.

 

Meer over deze module

Training op maat

Wil je een of meerdere trainingsmodules volgen bij VIPP Babyconnect? Kies en match uit ons aanbod. Zo stel je een trainingsprogramma samen dat aansluit op jouw wensen.

Meer over maatwerk

Module architectuur

Wil je digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg gaan implementeren dan zijn een goede infrastructuur en architectuur van groot belang. Deze module is gericht op de technische architectuur.

Meer over deze module

Module outcomedoelen

Er zijn voor de VIPP programma’s vier doelen vastgesteld: medicatieveiligheid, patiënt centraal, gestandaardiseerde informatie-uitwisseling en éénmalig vastleggen van gegevens. Ze vormen een leidraad. Hoe maak je de vertaling naar de geboortezorg?

Meer over deze module

Module communicatie

Het organiseren van een kick-off. Het maken van een stakeholdersanalyse. Of het opstarten van een nieuwsbrief. Dit zijn allemaal communicatie activiteiten die in de regio plaatsvinden. Hoe je dit aanpakt en wat het landelijke programmabureau hierin kan betekenen, kom je te weten in deze module.

Meer over deze module