1. Nieuws
  2. Informatiebijeenkomst over gebruikersgroepen en architectuurscenario’s

Informatiebijeenkomst over gebruikersgroepen en architectuurscenario’s

26 mei 2020

Op dinsdag 26 mei vond er een digitale bijeenkomst plaats voor (aankomende) projectleiders en geïnteresseerden. Met ruim 20 mensen was het een grote opkomst.

Er stonden twee onderwerpen op de agenda: de gebruikersgroepen bij VIPP Babyconnect en architectuurscenario’s. Via de chat konden er vragen gesteld worden, die bijna allemaal direct beantwoord konden worden. Hier vind je het verslag van deze bijeenkomst waarin de vragen zijn uitgewerkt.

Hieronder vind je de twee presentaties:

· Presentatie gebruikersgroepen

· Presentatie architectuurscenario’s

Het kan zijn dat de presentatie van architectuurscenario’s vragen oproept, hiervoor willen we ook verwijzen naar het handboek technische architectuur.

De bijeenkomst werd door iedereen als zeer informatief en zinvol ervaren. Volgende maand is de bijeenkomst op 23 juni en hier zal de handreiking technisch implementatieplan aan de orde komen. Mochten er nog vragen zijn, neem gerust contact op: Info@babyconnect.org

De landelijke gebruikersgroepen hebben een belangrijke rol in hoe de digitale gegevensdeling eruit komt te zien in de praktijk. De gebruikersgroepen toetsen bijvoorbeeld de te implementeren (en al ingevoerde) oplossingen. Ook hebben zij een blijvende positie in de innovatie- en beheercyclus. Meer over de gebruikersgroepen lees je in de factsheet.

VIPP Babyconnect heeft een aanpak uitgewerkt waarbij digitale gegevens uitgewisseld kunnen worden op een manier die aan de gestelde eisen en wensen voldoet. Hierin staat uitwisselen via een index centraal. Meer informatie hierover vind je in het Handboek technische architectuur en hier op de site>>>