1. Nieuws
  2. Technisch overleg over zonnekaart van regio Noord Holland Noord en landelijke ontwikkelingen

Technisch overleg over zonnekaart van regio Noord Holland Noord en landelijke ontwikkelingen

30 april 2020

 

Op 28 april organiseerden we een digitale informatiebijeenkomst voor (technische) projectleiders, die met name werken voor regionale samenwerkingsorganisaties (RSO’s). Op de agenda stonden twee onderwerpen: de zonnekaart en landelijke ontwikkelingen.

De zonnekaart
De zonnekaart is een voorbeeld van een roadmap, die gemaakt is door de regio Noord Holland Noord. Deze kaart beschrijft de activiteiten die opgenomen zijn in de planning van de implementatie van digitale gegevensuitwisseling in deze regio. Deze zonnekaart is gemaakt om de planning concreet te maken en is toegevoegd bij de subsidieaanvraag VIPP Babyconnect. In deze kaart wordt onderscheid gemaakt tussen landelijke activiteiten, regionale activiteiten en beslismomenten. Jeroen van Dalen, adviseur van regio Noord Holland Noord, gaf een presentatie over de zonnekaart. Bekijk de presentatie hier>>>

De zonnekaart:

Landelijke ontwikkelingen
Jorrit Spee, projectleider landelijke ontwikkelingen bij VIPP Babyconnect, nam de aanwezigen mee in een presentatie over de landelijke technische vorderingen. Er zijn landelijke proeftuinen om benodigde kennis en technologie te ontwikkelen voor de start van de technische implementatie voor de gegevensuitwisseling in de geboortezorg.

De kennis doen we op via interoplab, de omgeving waarin landelijk getest wordt. Er zijn hiervoor twee werkgroepen:
1) de expertgroep en redactie voor het afsprakenstelsel en
2) een werkgroep ABCDE (modules bij de architectuur).

De werkgroep ABCDE heeft modules ontworpen die toegepast kunnen worden bij de technische implementatie in de regio.

Bekijk de presentatie >>>

De globale planning van de landelijke ontwikkelingen in 2020:

Interactief
Het was een inspirerende digitale bijeenkomst. Er werden veel vragen gesteld, die meteen beantwoord konden worden.

Deze digitale informatiebijeenkomsten over de technische ontwikkeling worden vanaf nu maandelijks voortgezet. Hou de agenda in de gaten voor de volgende bijeenkomsten.

Iedere maand organiseren we informatiebijeenkomsten voor (technische) projectleiders, die met name werken voor regionale samenwerkingsorganisaties (RSO’s).

De RSO’s zijn belangrijke partners in de realisatie van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.