1. Nieuws
  2. Verloskundigen wisselen digitale gegevens uit volgens aanpak VIPP Babyconnect

Verloskundigen wisselen digitale gegevens uit volgens aanpak VIPP Babyconnect

9 februari 2021

De juiste gegevens op het juiste moment beschikbaar voor de client en juiste zorgverlener. Dit is waar VIPP Babyconnect samen met de geboortezorg aan werkt. Dit is niet in een keer gerealiseerd: dit gebeurt stap voor stap.

In deze vlog wordt een belangrijke stap gezet op de weg naar digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Pien Jonker en Mieke Kreuk, beiden verloskundigen, maar bij verschillende praktijken, wisselen een kleine set aan (digitale) gegevens uit. Het gaat om gegevens van een fictieve cliënt.

De gegevensuitwisseling gaat via de aanpak VIPP Babyconnect. Het uitgangspunt hierbij is dat gegevens te allen tijde geraadpleegd kunnen worden door de cliënt en zorgverlener (mits deze toestemming heeft van de cliënt en een behandelrelatie). Meer informatie hierover lees je bij De gekozen aanpak>>>.

Hoe werkt de gekozen aanpak?

Het kunnen raadplegen en publiceren van gegevens vormen de basis van de aanpak van de digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Eenmalige registratie en meervoudig gebruik zijn de voorwaarden hierbij. Meer informatie lees je hier.