1. Nieuws
  2. Twee regio’s hebben subsidieaanvraag ingediend

Twee regio’s hebben subsidieaanvraag ingediend

26 januari 2021

De regio’s Noord-Nederland en Amsterdam-Amstelland/Almere hebben in december de subsidie VIPP Babyconnect aangevraagd. In beide regio’s hebben zorgorganisaties de krachten gebundeld om de komende jaren digitale gegevensuitwisseling te realiseren.

 

De aanvraag van Noord-Nederland is voorlopig gedaan voor de VSV’s van Heerenveen, Sneek en Zwolle. De intentie is dat er nog meer VSV’s mee gaan doen. RSO GERRIT is de penvoerder en het project wordt uitgevoerd met ROS Friesland. Lees hier meer over de subsidieaanvraag in Noord-Nederland. In Amsterdam-Amstelland/Almere zijn 7 VSV’s aangesloten en maken ook de 3 JGZ-organisaties deel uit van het samenwerkingsverband. ROS Elaa is penvoerder en er wordt intensief samengewerkt met RSO SIGRA, die als technisch projectleider optreedt.

Noord-Nederland en Amsterdam-Amstelland/Almere zijn de derde en vierde regio die de subsidie hebben aangevraagd. Eerder kregen de regio’s Noord-Holland Noord en Rotterdam-Rijnmond de subsidie al toegekend.

In 2021 zijn er nog twee mogelijkheden om de subsidie aan te vragen:

  • 1 februari 2021 tot en met 28 februari 2021
  • 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021

Het ondersteuningsteam helpt regio’s op weg naar de subsidieaanvraag. Wil je meer weten? Stuur dan een mail aan info@carecodex.org.

De twee regio’s hebben in de digitale informatiebijeenkomst voor (aankomend) projectleiders op 19 januari hun ervaringen gedeeld. In dit artikel lees je meer over deze bijeenkomst.