1. Nieuws
  2. Nieuwe materialen ter ondersteuning digitale gegevensuitwisseling beschikbaar

Nieuwe materialen ter ondersteuning digitale gegevensuitwisseling beschikbaar

25 juni 2021

Veel geboortezorgregio’s gaan de komende tijd aan de slag met veilige digitale gegevensuitwisseling. VIPP Babyconnect heeft daarom weer een aantal nieuwe documenten en tools (in de toolkit) ontwikkeld om de regio’s hierin te ondersteunen.


Ga jij met digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg aan de slag? Dan biedt het landelijk programmabureau VIPP Babyconnect ondersteuning. Er liggen inhoudelijke modules klaar die we in de vorm van een workshop, webinar, training of een e-learning op maat voor regionale partnerschappen, VSV’s/IGO’s of projectleiders en andere belangstellenden kunnen verzorgen. Welke modules beschikbaar zijn, lees je in deze factsheet.

Factsheet inhoudelijke modules

In een korte animatie vertellen we waarom eindgebruikers belangrijk zijn om veilige digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg te realiseren. Ook komt naar voren welke eindgebruikers betrokken zijn.

Animatie gebruikersgroepen

Als je met elkaar veilig en digitaal gegevens wilt uitwisselen, moet je afspraken maken over hoe je dit wilt organiseren, bewaken en beheren. Binnen de geboortezorg is dit door verschillende partijen opgepakt. Samen werken zij aan de innovatie- en beheercyclus gegevensuitwisseling geboortezorg. Er is een factsheet gemaakt die uitlegt hoe de geboortezorg wil komen tot deze innovatie- en beheercyclus en wat daar voor nodig is.

Factsheet innovatie- en beheercyclus