1. Nieuws
  2. Nieuwe e-learning over een viewer beschikbaar

Nieuwe e-learning over een viewer beschikbaar

5 december 2022

Om veilige digitale gegevensuitwisseling te realiseren, hoeft er geen nieuw systeem gebouwd te worden. Iedere zorgverlener kan in het eigen zorginformatiesysteem blijven werken, maar toch beschikken over relevante informatie van andere zorgverleners. Er wordt gewerkt met een zogenaamde viewer. Een viewer is een hulpmiddel om digitale gegevensuitwisseling tussen geboortezorgverleners mogelijk te maken. Zorgverleners kunnen op deze manier beter samenwerken.

Om zorgverleners mee te nemen in het gebruik van een viewer in de geboortezorg, is samen met eindgebruikers een e-learning over een viewer ontwikkeld.

Waar gaat de e-learning over?
Het doel is om de basiskennis over een viewer mee te geven. Na het volgen van de e-learning weet je wat een viewer is, hoe het in grote lijnen werkt en waarvoor je een viewer gebruikt.

Voor wie?
De gratis e-learning is bedoeld voor iedereen die met digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg aan de slag gaat, zoals geboortezorgprofessionals, bestuurders, ICT- medewerkers van zorgorganisaties en projectleiders in de regio.

E-learning starten
Klik op de button hieronder om de e-learning ‘Wat is een viewer?’ te starten.
En kijk voor meer informatie op de pagina Trainingen.