Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CPZ VSV bestuurdersbijeenkomst

1 oktober 2019, 17.00 - 19.00

Op 1 oktober geeft Dorine Veldhuyzen, bestuurder bij Babyconnect, een presentatie geven op de CPZ VSV bestuurdersbijeenkomst. Kom je ook?

Het programma ziet er als volgt uit:

Kansrijke start: lokale coalities en het stimuleringsprogramma, Pharos, Edith Smulders

Edith vertelt over het Stimuleringsprogramma Kansrijke Start, dat als doel heeft om de lokale of regionale coalities rondom Kansrijke start tot stond te brengen dan wel te versterken. Hoe ziet dit programma eruit, wat is de huidige stand van zaken en hoe komt de verbinding tussen de gemeenten en de VSV’s tot stand in het belang van een kansrijke start voor elk kind in Nederland?

VWS, Lisette Bruns

Ontwikkelingen in de (geboorte-)zorg volgen elkaar razendsnel op. Lisette Bruns praat ons bij over de laatste stand van zaken rondom integrale geboortezorg en integrale bekostiging.

Babyconnect, Dorine Veldhuyzen

Vanuit het programmateam van Babyconnect wordt de huidige stand van zaken omtrent de eerste tranche van het actieprogramma Babyconnect gepresenteerd. En zij zullen een update geven vanuit het programmabureau waaronder de ontwikkeling van de gebruikersgroepen.

Indicatoren Integrale Geboortezorg, Caroline van Weert

De indicatorenset is continu in ontwikkeling. Stapsgewijs wordt gestreefd om verbeteringen aan te brengen. Caroline van Weert, senior beleidsadviseur CPZ zal de huidige set presenteren. Ze geeft een doorkijkje naar de doorontwikkeling en blikt vooruit over wat de ICHOM-indicatorenset gaat betekenen voor de openbare indicatorenset.

Inspiratie: Marita Bossers, directeur Stichting Planetree Nederland

Planetree staat voor de best mogelijke mensgerichte zorg: van willen naar doen met hierbij de nadruk op partnerschap in de zorg (dat we ook terugvinden in concepten als “Samen Beslissen”). Planetree is een kenniscentrum dat zorgverleners en organisaties ondersteunt bij het realiseren van zorg zoals je die dierbaren gunt. De onderliggende Planetree-visie op zorg spreekt aan en gaat terug naar de reden waarom mensen ooit in de zorg zijn gaan werken. Zij richt zich niet alleen op betere zorg maar kijkt ook naar de helende omgeving en een gezonde organisatie waar medewerkers de ruimte hebben en nemen. Met Marita gaan we op verkenning wat Planetree voor de integrale geboortezorg zou kunnen betekenen.

Kijk op de site van het CPZ voor meer informatie>>

Gegevens

Datum:
1 oktober 2019
Tijd:
17.00 - 19.00

Locatie