Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst gegevensuitwisseling jeugdgezondheidszorg & geboortezorg: kansen en uitdagingen

2 oktober 2019, 16.00 - 20.00

Op woensdag 2 oktober 2019 organiseren het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), GGD GHOR Nederland, ActiZ Jeugd, College Perinatale Zorg (CPZ) en Babyconnect gezamenlijk een bijeenkomst over gegevensuitwisseling tussen de geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg. De bijeenkomst vindt plaats in de regio Utrecht en duurt van 16:00 uur tot 20.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen aan: jeugd@actiz.nl

Nederland kent jaarlijks ongeveer 170.000 geboortes. De eerste 1.000 dagen zijn cruciaal voor een goede ontwikkeling van een kind. Daarom werken verschillende professionals dagelijks hard aan de zorg rondom de geboorte van een kind en tijdens de eerste levensjaren. Goede overdracht tussen zorgverleners in de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg is hierbij essentieel. Door de gegevens digitaal met elkaar uit te wisselen, worden vermijdbare fouten voorkomen en wordt het proces efficiënter (minder overtypen, niet meer dubbel uitvragen) met voordelen voor zowel de cliënt/patiënt als de zorgverleners. In het belang van de (aanstaande) ouder(s) en het kind willen wij het beste van beide werelden samenbrengen door veilige gegevensuitwisseling mogelijk te maken.

Maar hoe gaan we dit realiseren en wat is hier voor nodig? Wij gaan graag met u als belangrijke partner hierover in gesprek tijdens een eerste verkennende bijeenkomst.

Meer informatie over de locatie en het programma volgt medio september. De locatie zal zich in de regio Utrecht bevinden. Noteer alvast 2 oktober in uw agenda!

Gegevens

Datum:
2 oktober 2019
Tijd:
16.00 - 20.00