1. Nieuws
  2. VIPP Babyconnect sluit zich aan bij PGO-alliantie

VIPP Babyconnect sluit zich aan bij PGO-alliantie

28 oktober 2020

Iedereen zelf inzicht in zijn medische en gezondheidsgegevens. Met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kan dat straks op een veilige en betrouwbare manier. Om bekendheid en gebruik van de PGO’s te stimuleren, is een PGO-alliantie opgericht. VIPP Babyconnect is een van de 22 organisaties die zich heeft aangesloten.

Wat zijn PGO’s?

PGO’s zijn apps of websites waarmee je informatie over je eigen gezondheid kan verzamelen en bijhouden. Zo staat alles op één plek. Je hebt zelf de regie over deze informatie. Op dit moment zijn de PGO’s nog in ontwikkeling. Het is belangrijk dat PGO’s zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van de gebruikers. En dat zorgverleners het belang en de meerwaarde van PGO’s inzien. Daarom is de PGO-alliantie opgericht.

Programma PGO on Air

De alliantie is opgericht binnen het programma PGO on Air. Dit is een meerjarig programma dat het gebruik van PGO’s wil stimuleren door mensen te ondersteunen bij het kennen, kiezen, gebruiken en benutten van PGO’s. Samenwerking is noodzakelijk om deze doelen te bereiken. Programmamanager Susan Osterop legt uit waarom VIPP Babyconnect is aangesloten: “Binnen ons programma staat de zwangere centraal. Daarom is het essentieel dat de PGO goed wordt uitgelegd en dat we de gegevens van de zwangere gaan aanbieden in haar PGO. Dit kunnen we niet alleen dus we sluiten graag aan bij de PGO alliantie om dit met elkaar te gaan bereiken.”

Beweging

Op dit moment zijn al 22 organisaties aangesloten, van patiëntenorganisaties, beroepsverenigingen, brancheorganisaties, consumentenorganisaties tot welzijnsorganisaties. Samen gaan zij het verhaal vertellen over de PGO’s. In dit filmpje stellen de aangesloten organisaties zich voor.

De veranderingen die PGO’s met zich meebrengen bij gebruikers en zorgverleners zijn groot. Het gebruik van PGO’s biedt nieuwe inzichten en vraagt ander gedrag. Van alle doelgroepen. De alliantiepartners willen vanuit overtuiging deze verandering in beweging zetten.

Ook deelnemen aan PGO-alliantie?

Meer informatie over de PGO-alliantie is te lezen op www.pgoalliantie.nl