1. Nieuws
  2. Tijdelijk uitwisselingsplatform voor de geboortezorg beschikbaar

Tijdelijk uitwisselingsplatform voor de geboortezorg beschikbaar

2 april 2020

Bijzondere tijden vergen bijzondere oplossingen! Stichting CareCodex, die ook VIPP Babyconnect uitvoert, heeft samen met verschillende betrokken partijen in de geboortezorg een tijdelijk uitwisselingsplatform up and running gekregen.

Waarom een tijdelijk uitwisselingsplatform?

Tijdens deze coronacrisis wordt reguliere zorg uitgesteld waar mogelijk. Voor de zorg die niet kan wachten, zoals geboortezorg, worden soms extra locaties ingericht. Het tijdig en zorgvuldig uitwisselen van gegevens kan hierdoor in het geding komen. Je weet bijvoorbeeld als zorgverlener niet van tevoren aan wie je de zorg gaat overdragen en dus aan wie je de informatie kan doorsturen.

Het uitwisselingsplatform: carecodex.ezorg.nl biedt een tijdelijke oplossing voor de geboortezorg.

Veilig documenten up- en downloaden via platform

Via dit platform kunnen zorgverleners VEILIG gegevens delen met andere zorgverleners via het up- en downloaden van documenten.

Wat is het verschil tussen dit platform en VIPP Babyconnect?

Met dit platform kunnen zorgverleners alleen documenten up- en downloaden. De informatie is niet ‘real time’ in te zien en kan niet geïntegreerd of geëxporteerd worden in een eigen integraal geboortezorgdossier. Ook kan de zwangere deze gegevens niet inzien.

Het uitwisselingsplatform is speciaal in het leven geroepen om de (geboorte)zorg een tijdelijke oplossing te bieden.

VIPP Babyconnect helpt de geboortezorg de komende jaren om het delen van de juiste (real time) gegevens op het juiste moment bij de juiste zorgverleners én cliënt mogelijk te maken. Het idee hierachter is dat zorgverleners op ieder moment de gewenste gegevens kan inzien (indien de cliënt hiervoor toestemming heeft gegeven). Deze aanpak is voor de lange termijn. Voor meer informatie hierover bekijk je deze film>>>

Uitwisselingsplatform gebruiken?

Wil je vanwege de coronacrisis direct gebruik gaan maken van het uitwisselingsplatform? Neem dan contact op met: ezorg@carecodex.org of 085 301 54 19.