1. Nieuws
  2. Uitleg over VIPP-programma’s tijdens informatiebijeenkomst

Uitleg over VIPP-programma’s tijdens informatiebijeenkomst

26 augustus 2020

Iedere maand praat het programmabureau (potentiële) projectleiders van een ROS-netwerk/RSO of projectleiders in een regio bij over de ontwikkelingen bij VIPP Babyconnect. Dit keer werden met name de verschillende VIPP-programma’s toegelicht.
Hier vind je de agenda van de bijeenkomst>>>

Meedoen met meerdere VIPP-programma’s
Regio’s kunnen met verschillende VIPP-programma’s mee doen, vertelde programmamanager Susan Osterop. Om te kijken hoe er samen kan worden gewerkt, is het aan te bevelen om contact te zoeken met de VIPP-projectleider van het ziekenhuis.

Hier vind je meer informatie over de VIPP-programma’s>>>

Ondersteuning van Babyconnect
VIPP Babyconnect heeft een grote rol bij het ondersteunen van de regio’s om digitale gegevensuitwisseling in de praktijk te brengen. Zo helpt het programmabureau de geboortezorg bij het indienen van de subsidieaanvraag en bij de implementatie.

Meer uitleg over de ondersteuning vind je in deze presentatie>>>

Wekelijks online vragenuur
Bij vragen kunnen de regio’s altijd terecht bij de medewerkers van het VIPP Babyconnect ondersteuningsteam, telefonisch en per mail. Sinds 24 augustus is er nog een medium aan toegevoegd waarop zij bereikt kunnen worden: namelijk online, via een digitaal vragenuur. Iedere maandag van 9.30-10.30 zit een van onze medewerkers klaar om vragen van projectleiders of andere mensen uit de geboortezorgregio te beantwoorden.

Dit is de link naar het online vragenuur>>>

Interesse in aanpak Noord Holland Noord
Noord Holland Noord is de eerste regio die de subsidieaanvraag toegekend heeft gekregen en gestart is met het implementatietraject. Hoe deze regio de projectorganisatie heeft ingericht, is een vraag die meerdere deelnemers hebben. Er is behoefte aan praktijkvoorbeelden. Daarom is afgesproken dat de projectleider van Noord Holland Noord bij de volgende bijeenkomst een presentatie geeft over hoe deze regio het project heeft aangepakt.

Maandelijkse bijeenkomsten met wisselende thema’s
Iedere maand wordt een thema over digitale gegevensuitwisseling besproken tijdens deze bijeenkomsten. De reacties zijn positief. De maandelijkse themabijeenkomst is een goede manier om de laatste ontwikkelingen te delen en kennis over digitale gegevensuitwisseling uit te diepen met de deelnemers. De volgende bijeenkomst is op 22 september. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via: info@carecodex.org