1. Nieuws
  2. Themabijeenkomst ondersteuning subsidieaanvraag VIPP Babyconnect

Themabijeenkomst ondersteuning subsidieaanvraag VIPP Babyconnect

23 juni 2020

Op 23 juni 2020 organiseerden we een digitale themabijeenkomst voor projectleiders bij een ROS, RSO of uit de regio’s.

In deze bijeenkomst was de focus op de nieuwe handreikingen die kunnen ondersteunen bij het schrijven van een subsidieaanvraag VIPP Babyconnect.

We hadden een volle agenda, met twee gastsprekers. De opkomst was erg goed; er waren ruim 20 aanwezigen. Door de vele positieve reacties na afloop hebben we besloten zeker door te gaan met deze themabijeenkomsten!

Susan Osterop, programmanager VIPP Babyconnect, deed de aftrap. Zij gaf aan dat er wijzigingen in de beleidsregel VIPP Babyconnect gepubliceerd zijn in de staatscourant van 22 juni 2020. De belangrijkste wijzigingen zijn twee extra subsidierondes (tranches) en de verlenging van het project tot 23 juli 2023. De extra aanvraagrondes zijn vanaf:

  • 1 februari 2021 tot en met 28 februari 2021
  • 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021

Leveranciersondersteuning

Mark de Lange, leveranciersmanager bij VIPP Babyconnect, gaf een toelichting op de Handreiking keuze leveranciers VIPP Babyconnect. Als leveranciersmanager is hij nauw betrokken bij de huidige landelijke ontwikkelingen waarbij de architectuurscenario’s in het Interoplab getest worden. Wanneer de techniek van een desbetreffende leverancier na de test blijkt te werken, wordt deze leverancier toegevoegd in het handboek. Hiermee is deze handreiking een groeimodel.

Hulp bij maken van subsidieaanvraag

Extern adviseur Onno Gabel heeft het programmabureau de afgelopen tijd geholpen met de Handreiking bij schrijven subsidieaanvraag VIPP Babyconnect (technisch implementatieplan). Onno heeft in het OLVG gewerkt en is al lang betrokken bij met ons VIPP-programma. Tijdens zijn presentatie gaf hij uitleg aan de deelnemers over hoe ze deze handreiking kunnen gebruiken.

Ondersteuningsteam

Aan het einde van de digitale bijeenkomst stelde Susan Osterop het VIPP Babyconnect ondersteuningsteam voor. In dit team zitten – buiten haarzelf- Susanne Zuidhof, Marleen Veninga (zwangerschapsverlof), Evelien Cellissen, Pieter Don en Thirza de Weerd (zie ook foto hieronder). Zij staan klaar om de aankomende regionale partnerschappen te ondersteunen bij de subsidieaanvraag en de implementatie.

Vragen?

Mail naar info@carecodex.org

Volgende bijeenkomsten:

  • 1 juli – Kickoff afsprakenstelsel
  • 21 juli – Themabijeenkomst