Maak kennis met het programmabureau

 1. Stappenplan regio’s
 2. Maak kennis met het programmabureau

Babyconnect is een VIPP-programma dat de geboortezorg helpt om digitale gegevensuitwisseling mogelijk te maken. VIPP staat voor Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional.

Wij geloven dat gebruikers betrokken moeten worden om digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg tot een succes te maken. Daarom organiseren we regelmatig bijeenkomsten met cliënten, zorgverleners, zorginstanties en data-analisten om hen te laten meedenken en meebeslissen. Een van de uitgangspunten van het VIPP-programma is dat de cliënt, om wie de geboortezorg draait, de regie heeft in de digitale gegevensuitwisseling.

Lees hier meer informatie over de gebruikers en hun aandeel.

Wat doet Babyconnect

Het landelijk VIPP-programma Babyconnect ondersteunt organisaties in de geboortezorg op landelijk en regionaal niveau. Babyconnect heeft contact met alle betrokken landelijke partijen in de geboortezorgketen (van het eerste pre-conceptieconsult tot 8 weken post partum) en met beleidsmakers, zoals het ministerie van VWS. We hebben regelmatig overleg met deze partijen, signaleren issues en activeren waar nodig.

Regionale ondersteuning

Wanneer regio’s aan de slag willen met de invoering van digitale informatiedeling, ondersteunen onze medewerkers van het VIPP Babyconnect ondersteuningsteam hierbij. Dit doen we door:

 • Het geven van informatie, presentaties en trainingen
  Op de website vind je informatie over het actieprogramma. Ook komen we graag in jouw regio meer vertellen over onze visie, achtergrondinformatie, de subsidieaanvraag, de techniek of methode, etc.
 • Kennisdeling
  De kennis die opgedaan wordt op landelijk niveau of in de regio’s te verspreiden en te delen we met de regionale partnerschappen. Zo wordt kennis hergebruikt.
 • Ondersteunen aanvraag en implementatie
  Het checken van subsidieaanvragen en het ondersteunen bij de aanvraag en implementatie waar nodig.
 • Wekelijks digitaal vragenuur
  Iedere maandag van 9.30 tot 10.30 organiseren we een digitaal vragenuur voor mensen uit de regio. Onze medewerkers van het ondersteuningsteam beantwoorden hier vragen over de subsidieaanvraag, de implementatie en alles wat daarbij komt kijken.

  Dit is de link naar het vragenuur>>>

Het VIPP Babyconnect ondersteuningsteam:

Landelijke ondersteuning

 • Gebruikersgroepen
  We faciliteren landelijke gebruikersgroepen die bepalen hoe digitale gegevensuitwisseling eruit komt te zien.
 • Technische ontwikkelingen
  We onderzoeken en testen technische ontwikkelingen, op het gebied van architecturen en infrastructuren.
 • Kennisdeling techniek
  We delen scenario’s en voorbeelden voor werkbare ICT-oplossingen om de uitwisseling mogelijk te maken. (Er komt dus niet één landelijke Babyconnect-oplossing).
 • Landelijke afspraken
  We maken zoveel mogelijk landelijke afspraken voor regio’s. Dat zijn bijvoorbeeld afspraken met leveranciers of afspraken over de randvoorwaarden voor de realisatie.
 • Borging
  We waarborgen de digitale gegevensuitwisseling voor de toekomst.

Ga voor meer informatie naar LANDELIJK & REGIONAAL

 

Je bent in: verkenning

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met Susan Osterop, programmamanager.