1. Nieuws
  2. Op bezoek bij de partnerschappen!

Op bezoek bij de partnerschappen!

24 januari 2023

De regionale partnerschappen zijn bezig met het uitwerken van de implementatiestappen die de komende tijd nodig zijn voor de eerste implementaties. We kunnen hiervoor veel geleerde lessen halen uit de eerste livegang in Noord-Holland Noord. Vanuit het landelijk programmabureau geven wij ondersteuning bij het maken van deze stappen. Daarom hebben wij verschillende partnerschappen bezocht.

Samen sparren
Het was alweer een lange tijd geleden en daarom extra leuk om de projectleiders weer fysiek te kunnen spreken. Door gezamenlijke inbreng werd het beeld van de te nemen stappen bij een eerste implementatie steeds duidelijker; “Zeer verhelderend om samen te kunnen sparren over alle onderwerpen (boven de motorkap) die van belang zijn bij een eerste implementatie,” aldus Mark de Roos, projectleider zorg bij ROS Friesland.

Tijdslijn voor eerste implementatie
Wij hebben vanuit het landelijk programmabureau de partnerschappen voorzien van een voorbeeldplanning aan de hand van een tijdslijn. Hierin kwamen verschillende onderwerpen, zoals training voor de zorgverleners, een communicatieplan en een helpdesk terug . Het doel hiervan was om bewustzijn te creëren over de verschillende onderdelen waaraan gedacht moet worden bij een eerste implementatie.

Lastige vraagstukken
Er zijn ook lastige vraagstukken opgehaald die in de partnerschappen spelen. Zoals: ‘Hoe regel je het proces rondom een helpdesk?’. Het landelijk programmabureau kan nu, aan de hand van belangrijke lessen vanuit veel partnerschappen, kijken hoe zij hen daarin zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.
In Noord-Holland Noord leren we bijvoorbeeld veel over het testproces, de livegang en het trainen van de zorgverleners.

We delen de kennis rondom de implementatiestappen en andere mooie praktijkvoorbeelden op het Inspiratieplein. Zo hoeft ieder partnerschap niet zelf het wiel uit te vinden en dat is waar we naartoe willen. We hopen dan ook dat de projectleiders hun mooie voorbeelden blijven delen, zodat we elkaar kunnen blijven inspireren!