1. Nieuws
  2. Nieuwe publicaties Geboortezorg Informatiestandaard PWD

Nieuwe publicaties Geboortezorg Informatiestandaard PWD

29 oktober 2020

Het Perinataal Woordenboek & Dataset, kortweg PWD informatiestandaard is uitgebreid. Met de publicatie van een tweetal subsets wordt er een begin gemaakt met de informatiseringstandaard bij de kraamzorg en de 1ste trimester echo voor het screeningsprogramma van het RIVM faciliteren.

Op de website van Nictiz vind je een tweetal publicaties:

PWD 2.3.5

De publicatie van PWD 2.3.5 is een patch (update/aanpassingen) op de vorige versie PWD 2.3.4 met de wijzigingen in de dataset voor de 1ste trimesterecho en de counseling van de prenatale screening van het RIVM. Deze publicatie is in samenwerking met het RIVM tot stand gekomen. In deze publicatie wordt alleen de dataset wijzigingen voor de screening weergegeven. Het RIVM verzorgt de technische specificaties voor de transacties rechtstreeks met de betrokken IT leveranciers.
Voor het kernset-bericht voor Perined blijft de transactie van de kernset uit PWD 2.3.4 de actuele versie.

PWD 3.1.1.
De publicatie van PWD 3.1.1 is een dataset met conceptuele datamodellen voor de kraamzorg. Deze dataset is zoveel mogelijk verzibt en is bedoeld voor de zorgaanbieders en de IT leveranciers in de kraamzorg. Deze publicatie is in samenwerking met de focusgroep Kraamzorg van de Expertgroep Eenheid van Taal Geboortezorg tot stand gekomen.

Alle informatie hierover is te vinden via de landingspagina voor geboortezorg op de site van Nictiz.