1. Nieuws
  2. Maak kennis met projectleider Christi Ouwerkerk

Maak kennis met projectleider Christi Ouwerkerk

1 december 2021

Met digitale middelen de zorg beter maken, daar gaat Christi Ouwerkerk als coördinerend en technisch projectleider van VIPP Babyconnect regio West voor. Dat doet zij vanuit RSO Sleutelnet. Dit is het samenwerkingsverband van de zorgpartijen in de regio Zuid-Holland Noord. In deze regio werken zij samen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en de positie van de patiënt. Christi vertelt meer over haar achtergrond, haar werk en VIPP Babyconnect in regio West (Leiden, Leiderdorp, Den Haag en Gouda).

 

 

De zorg verbeteren door de inzet van digitale middelen

Christi heeft Healthcare Management aan de Erasmus Universiteit gestudeerd. Ze begon haar carrière als Management Trainee op de OK van het VUMC en binnen ActiVite, een grote thuiszorgorganisatie. “Binnen ActiVite was ik betrokken bij een pilot voor het implementeren van een elektronische medicatie dispenser in de wijk. Dit was een project met onder andere wijkverpleegkundigen en apothekers. Ik vond het zo gaaf om betrokken te zijn bij netwerkzorg en met elkaar samen te werken aan de vraag: Hoe kunnen we met de inzet van digitale middelen de zorg beter maken? Met die achtergrond ben ik vanuit de thuiszorgorganisatie bij Sleutelnet binnengerold.”

Sleutelnet

Christi was in 2013 de derde medewerker bij Sleutelnet. Sleutelnet faciliteert, als neutrale partij, digitale gegevensuitwisseling in de regio. Omdat de vraag naar ondersteuning en advies steeds groter wordt, is het team inmiddels gegroeid naar 12 medewerkers. “Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met de geboortezorg. Namelijk door het maken van een knelpuntenanalyse voor verloskundigen. Zij kwamen naar mij toe omdat ze digitaal gegevens wilden gaan uitwisselen, maar niet wisten hoe ze dat moesten gaan doen. Ik heb toen een sessie georganiseerd met alle ketenpartners binnen de geboortezorg in onze regio om alle knelpunten in kaart te brengen. Een oplossing was onder andere het digitaliseren van de verwijzing van de verloskundige naar het ziekenhuis en het digitaal aanvragen van een bloedonderzoek. Ik kreeg zoveel energie van de mensen, hun drive en professionaliteit, en hun gevoel van verantwoordelijkheid. Dat zie ik ook weleens anders”, vertelt Christi.

VIPP Babyconnect in regio West

Samen met Inge Siderius werkt Christi vanuit Sleutelnet aan VIPP Babyconnect voor regio West. “Babyconnect is mijn eerste regionaal overstijgende project. Ik vind het echt een hele gave uitdaging. Ook spannend, met name op het gebied van techniek. Kunnen onze systemen de data wel op een goede manier aanleveren? En gaat het lukken dat alle neuzen dezelfde kant op? Maar ik heb heel veel vertrouwen in de manier waarop er in onze regio wordt samengewerkt, met enorm veel enthousiasme!”