1. Nieuws
  2. Kraamzorgorganisatie wisselt digitale gegevens uit met ziekenhuis en verloskundigen

Kraamzorgorganisatie wisselt digitale gegevens uit met ziekenhuis en verloskundigen

1 juli 2021

In Noord Holland nemen verschillende zorgverleners, leveranciers en andere betrokkenen op kleine schaal deel aan een voorbeeldimplementatie om gegevens uit te wisselen. Al eerder konden twee verloskundepraktijken (Om de Noord en Verloskundigenpraktijk Enkhuizen-Andijk) en het Dijklander Ziekenhuis onderling gegevens delen. En nu heeft ook kraamzorgorganisatie Zowiezo, dat softwarepakket Atermes gebruikt, zich hierbij aangesloten.

Dit is een belangrijke stap, zegt directeur-eigenaar Susan Veldink van kraamzorgorganisatie Zowiezo: “Met de uitwisseling krijgen we een completer beeld van de gezondheid van de vrouw. Deze gegevens kunnen we inzien voordat we naar de intake gaan. We kunnen zo de juiste hulp met de juiste kennis inzetten.”

De gegevens die kraamzorgverleners momenteel kunnen inzien zijn het bevalverslag en de bloedwaardes. De gegevens die uitgewisseld kunnen worden breiden de komende tijd uit. Ook zullen meer kraamzorgaanbieders in de toekomst gegevens digitaal kunnen delen.

Benieuwd naar hoe de uitwisseling eruit ziet en wat ook een kraamverzorgende en haar cliënt hiervan vinden? Ze vertellen het in onderstaande video:

Deze livegang is gerealiseerd door samenwerking tussen het Dijklander Ziekenhuis, de verloskundigenpraktijken Om De Noord en Enkhuizen en Andijk, kraamzorgorganisatie Zowiezo en de leveranciers Atermes, Orfeus, Vrumun, ChipSoft, HINQ, en ZW Connect.