1. Nieuws
  2. Kraamzorg kan verdere stappen zetten

Kraamzorg kan verdere stappen zetten

14 mei 2021

Er zijn mooie ontwikkelingen binnen de kraamzorg. Het enthousiasme over digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg groeit en met de steun van het ministerie van VWS kunnen verdere stappen worden gezet. Alle informatie over digitale gegevensuitwisseling voor de kraamzorg is verzameld en is nu door het programmabureau Babyconnect beschikbaar gesteld via een webpagina. Daarnaast is een aantal mooie artikelen gemaakt die binnenkort te lezen zijn in het magazine Kraamsupport.


Voor kraamverzorgende en kraamzorgorganisaties is alle informatie over digitale gegevensuitwisseling sinds kort verzameld op een
speciale pagina op het digitaal platform van VIPP Babyconnect. Op deze pagina staat het laatste nieuws, uitleg over digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg én delen collega’s hun ervaringen. Daarnaast vind je er het antwoord op de meest gestelde vragen en word je op de hoogte gehouden van de laatste landelijke ontwikkelingen.

Kraamsupport

Het enthousiasme voor digitalisering en digitale gegevensuitwisseling in de kraamzorg bleek uit de leuke gesprekken die medewerkers van het programmabureau onlangs hadden. Voor een Kraamsupport ‘special’ over digitale gegevensuitwisseling spraken zij verschillende mensen uit de kraamzorg. Vanaf eind mei kunnen alle kraamverzorgenden en kraamzorgorganisaties deze verhalen lezen in Kraamsupport.

Landelijke stappen

De afgelopen maanden hebben Bo, het KCKZ, de NBvK, Nictiz en VIPP Babyconnect een actieplan opgesteld om een inhaalslag te maken in de kraamzorg voor digitalisering en digitale gegevensuitwisseling. Het ministerie van VWS heeft hiervoor ook middelen beschikbaar gesteld. Meer over deze landelijke ontwikkelingen, vind je in dit artikel.

Deelname aan regionale partnerschap

Mocht je als kraamorganisatie nog niet mee doen in een regionaal partnerschap, dan kun je de stap nu nog zetten. De laatste regionale partnerschappen die de subsidie VIPP Babyconnect in juni aanvragen, worden nu gevormd. Doe je mee in een partnerschap, dan krijgt jouw organisatie de ondersteuning van een regionaal team om digitale gegevensuitwisseling te gaan realiseren. Grijp nu je kans. Wil je meer weten neem even contact op met één van de ondersteuners van VIPP Babyconnect in jouw regio .