1. Nieuws
  2. Kennissessie over dataset in de kraamzorg

Kennissessie over dataset in de kraamzorg

11 november 2020

Bo Geboortezorg, Nictiz en Babyconnect sloegen op 10 november de handen ineen met een gezamenlijk webinar. In deze sessie, dat bedoeld was voor ICT-leveranciers in de kraamzorg, werd ingegaan over de eenheid van taal in de geboortezorg. Tijdens het webinar werd ingezoomd op de kraamzorg.

Eenheid van taal is essentieel in het uitwisselen van gegevens. Nu ‘spreken’ zorgverlenerssystemen nog vaak verschillende talen, waardoor ze elkaar niet ‘verstaan.’ Om eenheid van taal te realiseren in de geboortezorg is er een werkgroep eenheid van taal. De kraamzorg is sinds 2015 aangesloten hierop. Naast deze werkgroep is de kraamzorg ook vertegenwoordigd in de redactieraad (nu autorisatieraad).

Een focusgroep kraamzorg werkt sinds 2017 aan het vastleggen van de data-elementen die nodig zijn voor het zorgproces kraamzorg. In deze focusgroep werd samen opgetrokken met Nictiz om een dataset voor de kraamzorg vast te leggen. Deze dataset is inmiddels opgesteld, onder de naam PWD 3.1.1, en gepubliceerd. Je vindt hem hier>>>

Wil je het webinar bekijken? Klik dan hier>>>

Hieronder vind je presentaties:

Bo Geboortezorg
Nictiz
VIPP Babyconnect

Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van digitalisering en kraamzorg. Op 25 november organiseren we samen met Bo Geboortezorg de zogenaamde ‘kraamtafel’.

Tijdens deze sessie wordt ingegaan op de landelijke voorwaarden. Vertegenwoordigers van kraamzorgorganisaties zijn van harte uitgenodigd. Meer informatie vind je hier>>>