1. Nieuws
  2. Jolanda Liebregts toegevoegd aan ondersteuningsteam

Jolanda Liebregts toegevoegd aan ondersteuningsteam

28 oktober 2020

Sinds oktober 2020 is Jolanda Liebregts toegevoegd aan het ondersteuningsteam van VIPP Babyconnect. Met haar achtergrond en ervaring is Jolanda een waardevolle uitbreiding in de ondersteuning van de regio’s.

De uit het Brabantse Liempde afkomstige Jolanda (41) is moeder van twee zoons van 12 en 10. “Na een opleiding tot ontwikkelingspsycholoog en verloskundige heb ik 12 jaar gewerkt in een maatschap verloskunde. Vanuit die positie heb ik me ook beziggehouden met organisatie en bestuur. Onder andere met het opzetten van een gezondheidscentrum, het door ontwikkelen van de samenwerking tussen de verloskundigenpraktijken in de regio Den Bosch naar en binnen een coöperatie en als bestuurslid van het VSV @verlosdenbosch.”

Landelijk speelveld

Ook toen Jolanda stopte als praktiserend verloskundige bleef ze actief in de geboortezorg. “Als regiomanager heb ik bij de KNOV gewerkt. In deze functie heb ik het landelijk speelveld in de geboortezorg leren kennen. Met het regioteam hebben we de verloskundige samenwerkingsverbanden in Nederland in kaart gebracht en gezien welke uitdagingen daar liggen. Op dit moment werk ik als zelfstandige en houd ik me bezig met veranderkundige vraagstukken in de geboortezorg.”

Positieve houding

Jolanda omschrijft zichzelf als een verbinder. “Daarbij ga ik op zoek naar het gezamenlijk belang. Vanuit mijn positieve houding ga ik ervanuit dat er altijd wel een weg te vinden is zodat het wél kan. Ik hou daarbij van een pragmatische aanpak; van buiten de gebaande paden zoeken naar nieuwe wegen en oplossingen en van deuren openen vanuit een nieuwsgierige en geïnteresseerde houding. Al deze aspecten komen samen in het ondersteuningsteam Babyconnect. Elk van de regio-ondersteuners heeft een andere achtergrond, maar dezelfde enthousiaste en positieve houding. We vullen elkaar mooi aan. Het team ondersteunt de VSV’s in het vormen van regionale partnerschappen, hun subsidieaanvraag en de implementatie.

Kwaliteit

Ze verwacht veel van de ontwikkelingen in gegevensuitwisseling, maar er is nog wel werk te verzetten. Jolanda: “De ontwikkelingen in gegevensuitwisseling en de uitwisseling met cliënten en patiënten in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gaan enorm bijdragen aan de kwaliteit van geboortezorg die we in Nederland leveren. Er is nog veel inzet nodig in verbinden en vertalen; van praktijk naar regio naar landelijk en weer terug. Ook het verbinden van praktijk en beleid en van verschillende partijen (zorgverleners, ICT, zorginstellingen en ondersteuningsstructuren in de regio) is nodig om tot een succesvolle gegevensuitwisseling te komen. Een hele mooie uitdaging waar ik me graag voor inzet.”

Digitaal vragenuur

Het VIPP Babyconnect ondersteuningsteam kan altijd benaderd worden voor vragen. Daarnaast is er een vast moment in de week waarop mensen uit de regio ons kunnen benaderen met hun vragen. Dit kan wekelijks tijdens een digitaal vragenuur op maandagochtend van 9.30-10.30 uur. De medewerkers van het ondersteuningsteam beantwoorden hier vragen over de subsidieaanvraag, de implementatie en alles wat daarbij komt kijken.

Dit is de link naar het vragenuur>>>

Wil je ook ondersteuning voor de komende subsidierondes?

Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder. Stuur een bericht naar info@carecodex.org.