1. Nieuws
  2. Hoe blijven we in contact met de eindgebruikers?

Hoe blijven we in contact met de eindgebruikers?

29 juni 2023

Eind 2024 stopt het landelijk programmabureau. Wat is er dan nodig om met de eindgebruikers in contact te blijven en verder te kunnen met digitale gegevensuitwisseling? Wat is er nodig om dit te faciliteren? Is een online platform of community hierbij mogelijk een tool die ondersteunend kan zijn? Met deze vraagstukken zijn we met een kleine groep eindgebruikers tijdens twee online bijeenkomsten in juni aan de slag gegaan. De eindgebruikers vonden een online ‘community’ zeker helpend en hadden goede ideeën over wat er nodig is om deze succesvol te laten zijn. De uitkomsten krijgen binnenkort een vervolg.

Hoe moet een community eruitzien?
De meest belangrijke uitkomsten die de eindgebruikers over het opzetten van een community hadden, hebben we voor je op een rij gezet:
• Het moet een vraagbaak worden. Een grote database met informatie waar je snel je antwoorden kunt vinden.
• Het moet laagdrempelig zijn.
• Het gaat over het vinden en delen van informatie en over het delen van gegevens.
• Een plek waar de verschillende eindgebruikers elkaar kunnen vinden.
• Een plek waar je van elkaar kunt leren.
• Moet vooral heel gebruiksvriendelijk zijn. Je moet makkelijk kunnen inloggen en een goede zoekfunctie hebben.
• Inclusie en diversiteit is belangrijk.
• Een veilige plek om discussies te voeren.
• Welke spelers zijn er allemaal? Al deze groepen moeten vertegenwoordigd zijn in de community.

De vraag die bij iedereen naar boven kwam is of de zwangere (de super eindgebruiker) interesse heeft in digitale gegevensuitwisseling? Wat maakt het relevant voor de zwangere om naar een community te gaan over digitale gegevensuitwisseling? Als hier voornamelijk professionals zijn en technische kennis, wat is hier dan te vinden aan informatie voor de zwangere vrouw? Dit aandachtspunt nemen we uiteraard mee.

Wat gaan we doen?
We gaan alle opgehaalde gegevens bundelen. Tijdens een volgende verdiepingsslag gaan we de ideeën verder uitwerken. Lijkt het je leuk om hierover mee te denken?
Stuur dan een mail naar: eindgebruikers@geboortezorg.org.

Praat ook mee tijdens Eindgebruikers bijeenkomsten
Deze zomer lanceren we diverse ‘Eindgebruiker bijeenkomsten’, met ieders een eigen onderwerp. Hier kun je je als eindgebruiker voor inschrijven. Op deze manier hopen we de juiste match met de juiste personen te maken. Zo komen we tot goede eindresultaten waar alle eindgebruikers baat bij hebben.
Wil jij ook meedenken en praten tijdens de eindgebruikers bijeenkomsten? Stuur dan een mail naar eindgebruikers@geboortezorg.org. Dan ontvang je automatisch de te bespreken onderwerpen in jouw mailbox en kun je je direct inschrijven.