1. Nieuws
  2. Even voorstellen: Thomas Nap

Even voorstellen: Thomas Nap

15 december 2020

Thomas Nap begon eind 2019 via Young_Coders bij VIPP Babyconnect. Inmiddels is hij in dienst gekomen en werkt hij als adviseur ICT mee aan de realisatie van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Het jaar 2020 stond voor Thomas in het teken van ontwikkeling. In dit artikel vertelt hij daar meer over.

Mijn naam is Thomas Nap, 27 jaar oud en inmiddels mag ik mijzelf Adviseur ICT VIPP Babyconnect noemen. Een titel waar ik trots op ben na een jaar vol van ontwikkelingen op zowel persoonlijk als professioneel niveau.

In 2019 ben ik via het traineeship van Young_Coders in aanraking gekomen met VIPP Babyconnect. Helemaal nieuw in deze wereld en werkwijze, was het best spannend, omdat er heel veel tegelijk op mij af kwam. Bij Young_Coders kreeg ik trainingen in programmeren en de benodigde kennis over ICT. Al gauw kwam ik erachter dat ik bij VIPP Babyconnect niet zelf producten zou gaan maken, maar juist de kennis, die nodig is om tot resultaten te komen, op zou onderzoeken en delen. De eerdere trainingen waren hiervoor erg nuttig en al gauw kon ik meepraten. Al met al is dit een heel leerzaam traject met veel trainingen, brainstormsessies en informatie geweest. Ontzettend interessant.

Waarom heb je voor VIPP Babyconnect gekozen?

Het doel van VIPP Babyconnect om gebruiksvriendelijke digitale gegevensuitwisseling tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling, mogelijk te maken heeft voor mij een persoonlijk tintje. Wanneer gegevens van een cliënt actueel, toegankelijk en compleet zijn, op ieder moment dat het nodig is, kunnen we de kwaliteit van zorg sterk verbeteren. Zo zorgen we ervoor dat ook in spoedsituaties zorgvuldiger en op basis van juiste informatie gehandeld kan worden. Hier zet ik mij graag voor in.

Als je cliënt zou zijn in de geboortezorg, wat zou je dan als eerste veranderen?

Als cliënt in de geboortezorg zou ik het fijn vinden dat de zorgverlener bij wie ik voor het eerst een afspraak heb, al weet wat er bij eerdere consulten besproken is. Op die manier heb ik meer tijd om actuele en relevante vragen te kunnen stellen zonder eerst eerdere informatie nog een keer te moeten delen. Het liefste zou ik dit digitaal willen zien zodat ik dit zelf ook in een overzicht kan inzien als ik daar behoefte aan heb.