1. Nieuws
  2. Even voorstellen…Rianne Leeuwis

Even voorstellen…Rianne Leeuwis

25 maart 2021

Ik ben Rianne Leeuwis en sinds februari betrokken bij VIPP Babyconnect als communicatiemedewerker. Ik heb zo’n 8 jaar ervaring opgedaan aan communicatiebureauzijde, waar ik voor vele grote A merk fabrikanten heb mogen werken, waaronder Coca Cola, Kellog’s en Unilever. Dit op het gebied van marketing, communicatie en merkactivatie.

Na al die jaren haalde ik echter geen voldoening meer uit mijn werk in het bedrijfsleven en zocht ik meer maatschappelijke betrokkenheid. Het draait tenslotte niet alleen maar om geld verdienen of targets halen. Zo ben ik uit de commerciële wereld gerold, heb ik vrijwilligerswerk in de zorg gedaan op het gebied van Communicatie & PR en ben ik nu, heel blij, bij VIPP Babyconnect terecht gekomen. Een super interessant samenwerkings-programma waar ik vanuit mijn hart aan mee werk. En heel tof om dit met het communicatie vak te kunnen combineren.

Zelf heb ik 3 kinderen gekregen, twee jongentjes en een meisje, samen met mijn partner Marco. Van ons middelste zoontje moesten we al na één dag afscheid nemen. Ik heb door een lange ziekenhuisopname voorafgaande aan zijn geboorte, maar ook in mijn andere zwangerschappen als geen ander ervaren hoe belangrijk gegevensuitwisseling is binnen de geboortezorg. Ik ging, mede door een verhuizing naar een andere plaats, ook nog eens van de ene naar de andere verloskundigepraktijk, naar een nieuwe huisarts en van ziekenhuis naar ziekenhuis. Hierdoor verzamelden zich zoveel mensen om mij heen; een eerstelijns verloskundige, een klinisch verloskundige, een gynaecoloog, verschillende verpleegkundigen, echoscopisten, een neonatoloog, maatschappelijk werk, noem maar op. En steeds moesten we weer ons verhaal vertellen. Een verhaal waarin je geen enkel medisch gegeven wilt missen.

Mijn wens is dat wij dit met en voor de geboortezorg anders kunnen gaan regelen. En dat er meer aandacht is voor de zwangere, haar partner en kind(eren) in plaats van administratie en overdracht.