1. Nieuws
  2. Even voorstellen…projectmedewerker Siena Joustra

Even voorstellen…projectmedewerker Siena Joustra

19 december 2022


Ik ben Siena Joustra, 23 jaar, opgegroeid in Den Haag, maar woon nu ruim een jaar in Utrecht. Ik ben sinds november dit jaar begonnen aan een Beleid & Management Traineeship in de sector Zorg en Welzijn. Tijdens dit tweejarige ontwikkeltraject kom je bij verschillende opdrachtgevers in de zorgsector te werken. Op deze manier ben ik bij VIPP Babyconnect terecht gekomen. Als projectmedewerker ga ik mij vooral bezighouden met het ondersteunen van de regionale partnerschappen op het gebied van kennisdelen.

Ik heb de master Communicatie, Beleid en Management aan de Universiteit van Utrecht gedaan. Tijdens mijn studie heb ik een brede interesse voor zorg gerelateerde onderwerpen ontwikkeld. Zo heb ik mijn masterscriptie geschreven over de framing van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Ik wist al lange tijd zeker dat ik in de publieke sector wilde gaan werken om maatschappelijke waarde toe te voegen. Het realiseren van gebruiksvriendelijke digitale gegevensuitwisseling binnen de geboortezorg vind ik dan ook een prachtig doel om aan mee te werken.

Tijdens mijn master heb ik veel kennis opgedaan over het werken in netwerksamenwerkingen. Ik vond het altijd heel erg interessant om te leren over de complexe samenwerkingen die ontstaan door een grote verscheidenheid aan verschillende actoren met allemaal hun eigen belangen. Ik vind het een hele leuke uitdaging dat ik nu zelf in zo’n complex werkveld terecht ben gekomen. Het belang van kennisdelen en het vertrouwen wat hiervoor nodig is, zijn elementen die ik meteen terug zie bij VIPP Babyconnect.

Mijn wens is dat de regionale partnerschappen het vertrouwen in elkaar blijven houden en open blijven staan om kennis met elkaar te delen. Vooral in de implementatiefase waar we nu in zitten, is dat naar mijn idee de sleutel om digitale gegevensuitwisseling samen voor elkaar te krijgen.