1. Nieuws
  2. Eindgebruikers denken mee over viewer

Eindgebruikers denken mee over viewer

23 mei 2023

We zijn weer een stapje verder met de dataset in de viewer dankzij de aanwezigheid van zo’n dertig eindgebruikers bij de online-bijeenkomsten op 8 en 10 mei. (Klinisch)verloskundigen, gynaecologen, echoscopisten en kraamverzorgenden hebben actief deelgenomen en hun minimale vereisten en wensen over de dataset in de viewer gedeeld. Hier kunnen we mee aan de slag!

Wat nemen we mee?
De belangrijkste uitkomsten rond de dataset in de viewer zijn:

  • Eindgebruikers willen een volledig beeld van de zwangerschapskaart krijgen in de viewer.
  • Zolang nog niet alle datavelden gestructureerd aangeleverd/getoond kunnen worden, moet via een PDF de ontbrekende onderdelen van de zwangerschapskaart worden meegestuurd om een compleet beeld van een cliënt te krijgen.
  • De datavelden die horen bij obstetrische anamnese, partus verslag, controles & logboek en echo moeten als eerste worden ingebouwd in de viewer.

Wat gaan we doen?
De resultaten worden meegenomen bij het verder implementeren van digitale gegevensuitwisseling. Ook worden de resultaten gedeeld met de leveranciers van viewers en ze worden opgenomen in het Afsprakenstelsel. Wil je hierbij betrokken zijn? Stuur dan een mail naar: eindgebruikers@geboortezorg.org.

Praat ook mee op 1 en 13 juni
Tijdens deze bijeenkomst maakte onze nieuwe collega, kwartiermaker Astrid de Groot, voor het eerst kennis met de eindgebruikers. Astrid:” Ik was blij verrast met de diversiteit van de groep. Hoewel het soms voelt als kleine stapjes, zijn wij -met elkaar- echt baanbrekend aan het werk! ” En er komt direct een vervolg; Astrid praat graag met eindgebruikers verder over een community digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg op 1 en 13 juni. Wil je hierbij zijn?

Bekijk de uitnodiging en meld je aan >>>