1. Nieuws
  2. Maak kennis met Astrid de Groot – Kwartiermaker Eindgebruikersorganisatie

Maak kennis met Astrid de Groot – Kwartiermaker Eindgebruikersorganisatie

20 april 2023

 

Eind maart is Astrid de Groot vol enthousiasme gestart als Kwartiermaker Eindgebruikersorganisatie bij VIPP Babyconnect. Zij stelt zich graag aan je voor. Astrid: “Mijn achtergrond in marketing en 15 jaar ervaring in de zorg hebben me geleerd hoe belangrijk het is om de cliënt/patiënt/eindgebruiker centraal te stellen. Ik heb mogen werken aan uiteenlopende opdrachten bij diverse zorgorganisaties. Daarbij zijn innovatie en technologie steeds meer een rol gaan spelen, mede door de maatschappelijke ontwikkelingen. Hoe kunnen wij zaken slimmer, veiliger en efficiënter oppakken zodat er meer tijd en aandacht is voor het primaire zorgproces?”

Mijn achtergrond
“Als adviseur bij St. Philadelphia Zorg, werd ik gevraagd om mee te denken of, en zo ja hoe, Digital Humans ondersteunend kunnen zijn. Qua technologie is ‘de geboorte’ van een Digital Human voor mij een zeer bijzondere ervaring geweest. Doordat wij bij Philadelphia Zorg hiermee experimenteerden, werden wij als ‘pioniers in de zorg’ gevraagd om mee te werken aan het televisieprogramma Tegenlicht, waarin het concept van de ‘DigiMens’ werd onderzocht.

Als moeder van drie dochters ben ik overigens wel erg blij dat er een echt mens betrokken was tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De warme, menselijke kant van zorg kun je niet vervangen door een digitaal wezen. Echter zie ik zeker mogelijkheden om in de toekomst een Digital Human toe te voegen aan een zorgteam. De ervaringen die ik daarmee heb opgedaan neem ik mee in mijn rol als kwartiermaker bij VIPP Babyconnect.”

Samen werken aan verbeteren geboortezorg
“Bij VIPP Babyconnect ben ik gevraagd om het vele mooie werk dat met en voor de eindgebruikers al verricht is verder te borgen. Samen met de eindgebruikers ga ik kijken wat ervoor nodig is om de eindgebruikersorganisatie zodanig vorm te geven dat deze zelfstandig verder kan, in verbondenheid met de regionale partnerschappen. Ik kijk er dan ook naar uit om velen van jullie te ontmoeten en samen te werken aan onze missie om de geboortezorg te verbeteren door de juiste gegevens, op het juiste moment bij de cliënt en de juiste zorgverlener beschikbaar te hebben.

Wil je nu al eens van gedachten wisselen of kennismaken? Mail mij gerust via a.degroot@carecodex.org of maak een connectie via LinkedIn.”