1. Nieuws
  2. E-learning digitale gegevensuitwisseling geaccrediteerd voor verloskundigen en kraamverzorgenden

E-learning digitale gegevensuitwisseling geaccrediteerd voor verloskundigen en kraamverzorgenden

21 januari 2022

De accreditatiecommissie Kwaliteitsregister Verloskundigen en Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden hebben de e-learning ‘Veilige digitale gegevensuitwisseling geboortezorg’ met 1 punt geaccrediteerd voor verloskundigen en kraamverzorgenden.

De e-learning is ontwikkeld samen met eindgebruikers, zoals kraamverzorgenden en verloskundigen, en bestaat uit twee onderdelen:

Onderdeel 1: Wat is veilige digitale gegevensuitwisseling en welke rol speelt VIPP Babyconnect hierin voor de geboortezorg?
Onderdeel 2:Wettelijke kaders en standaarden die een rol spelen bij veilige digitale gegevensuitwisseling.

Het volgen van één onderdeel duurt ongeveer 40 minuten. Voor accreditatie moeten beide onderdelen met minimaal een voldoende worden afgerond.

Verloskundige Mieke Kreuk en kraamverzorgende Bea Verhoeven hebben de
e-learning succesvol afgerond en geven hun reactie: 

Mieke Kreuk: “In mijn perspectief komt alles aan bod en is iemand na het volgen van de e-learning volledig op de hoogte over wat er gaande is. De actuele stand van zaken, het belang van digitale gegevensuitwisseling, de mogelijkheden en voorwaarden, maar ook waarom er zoveel tijd overheen gaat.”  

Bea Verhoeven: ‘’Veilig digitaal informatie uitwisselen is de toekomst. Wil je hier meer van weten? Doe de gratis e-learning die voor 1 punt geaccrediteerd is door het Kenniscentrum Kraamzorg. 

E-learning starten

Je kunt de e-learning starten door op de button hiernaast te klikken. Of kijk onder Trainingen voor meer informatie.