1. Nieuws
  2. VIPP Babyconnect aanwezig op bijeenkomst Kansrijke Start

VIPP Babyconnect aanwezig op bijeenkomst Kansrijke Start

5 februari 2020

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. Het verslag van de deze bijeenkomsten én de gebruikte presentaties vind je hier.

Ieder kind verdient een optimale kans

Morgen vindt een landelijke bijeenkomst over Kansrijke Start plaats. De dag is georganiseerd door VWS in samenwerking met Pharos en College Perinatale Zorg.

Het uitgangspunt van het programma is dat ieder kind een optimale kans op een goede en gezonde toekomst verdient. Tijdens de bijeenkomst wordt ingezoomd op het vormen van een lokale coalitie, het samenwerken tussen het medisch en sociaal domein, het signaleren en bereiken van kwetsbare ouders en vele andere onderdelen uit Kansrijke Start.

Digitale gegevensuitwisseling essentieel in samenwerking

Het digitaal kunnen uitwisselen van gegevens tussen zorgverleners uit de verschillende domeinen is onmisbaar in de samenwerking en gegevensuitwisseling met de cliënt/patiënt bevordert de eigen regie. Medewerkers van het actieprogramma Babyconnect zijn daarom aanwezig op deze bijeenkomst. Vanuit een stand op het ‘Verbindingsplein’ gaan we graag in gesprek met geïnteresseerden. We geven informatie over het landelijke actieprogramma en hoe digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg vormgegeven kan worden.

Hoe ziet de dag eruit?

Tijdens de conferentie ontmoeten alle betrokkenen van het programma elkaar. Deelnemers krijgen handvatten en kennis voor een gezamenlijke aanpak. Naast een plenair deel kun je ook deelnemen aan workshops en ervaringen met andere professionals uitwisselen.

Een greep uit het programma:

  • De minister van VWS, Hugo de Jonge, gaat met een aantal van de aanwezigen in gesprek over de ontwikkelingen van de afgelopen 9 maanden en welke stappen nodig zijn voor het vormen van lokale coalities.
  • Gemeenten delen hun ervaringen en belangrijkste tips voor het vormen van lokale coalities.
  • Diverse workshops die verder inzoomen op geschikte interventies in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap
  • Leden van de landelijke coalitie gaan in gesprek met over een kansrijke start voor kinderen.
  • Tijdens de pauzes is het mogelijk elkaar op te zoeken en ervaringen uit te wisselen op het ’Verbindingsplein’.

 

Voor wie?

Wethouders en beleidsmedewerkers van gemeenten, adviseurs van GGD’en, professionals uit de geboortezorg en het jeugddomein en partijen uit het sociaal domein (zoals onderwijs, maatschappelijke ondersteuning, participatie) die (gaan) deelnemen aan een lokale coalitie Kansrijke Start zijn van harte welkom op deze conferentie.

 

Adres:

De Rijtuigenloods
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort
www.kansrijkestart.nl