1. Nieuws
  2. Babyconnect Midden- en Oost-Nederland en HINQ tekenen voor een volgende stap

Babyconnect Midden- en Oost-Nederland en HINQ tekenen voor een volgende stap

8 december 2023

Om digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg te realiseren hebben softwareleverancier HINQ en Proscoop, als penvoerder namens Babyconnect Midden- en Oost-Nederland, vandaag een dienstverleningscontract ondertekend. De ondertekening markeert een mijlpaal op weg naar een efficiëntere en geïntegreerde zorgomgeving voor zorgverleners in de geboortezorg en voor hun cliënten. Een mooie ontwikkeling voor de 100 deelnemende organisaties!

Namens het partnerschap heeft Arie Jongejan, directeur bestuurder van Proscoop, getekend. Arie Jongejan: “Deze overeenkomst markeert een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van een naadloze digitale infrastructuur voor gegevensuitwisseling binnen de geboortezorg. Door de juiste persoon op het juiste moment de juiste gegevens te bieden, zetten we een belangrijke stap in de kwaliteit en continuïteit in de zorg.”

“Zowel de zwangere of kraamvrouw als de zorgverleners in haar netwerk krijgen toegang tot gegevens over de zwangere en kunnen zelf nieuwe informatie toevoegen. Die informatie is gelijk beschikbaar voor anderen in het zorgnetwerk van de zwangere of kraamvrouw, waardoor alle betrokkenen continue over actuele informatie beschikken. Dit bespaart tijd en zorgt voor minder fouten en voor de zwangere is het voordeel dat zij niet steeds hetzelfde verhaal hoeft te vertellen. Digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg past naadloos in de regioplannen die nu gemaakt worden in het kader van het integraal zorgakkoord. De infrastructuur die wij bouwen bij Babyconnect is schaalbaar en breed toepasbaar voor andere vormen van netwerkzorg”, licht Hans Niendieker, bestuurder van HINQ, verder toe.

De komende tijd staat in het kader van implementeren wat kan en ontwikkelen wat nog nodig is. Van januari tot juni 2024 zal de zorgverlener echt gaan merken dat er stappen worden gezet. Zo zal voor velen de viewer (de digitale werkomgeving waar alle actuele gegevens van een zwangere of kraamvrouw samen komen en toegankelijk zijn voor de zwangere, kraamvrouw en zorgverlener) beschikbaar komen en zodra het kan, afhankelijk van de ontwikkelingen bij alle leveranciers, wordt ermee live gegaan.

 

Voor het complete artikel van Midden- en Oost-Nederland, klik hier.