Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online kennissessie: DPIA (Data protection impact assesment)

31 maart 2023, 16.00 - 17.00

Bij een keuze voor een nieuw product of dienst voeren organisaties doorgaans een Data Privacy Impact Assessment of DPIA uit. De DPIA brengt risico’s op het gebied van privacy in beeld en stelt maatregelen vast waarmee de risico’s kunnen worden teruggebracht tot een acceptabel niveau.

In het project Integraal Geboortezorgdossier Rijnmond is door de Werkgroep Privacy en security i.o.m. leverancier HINQ een DPIA uitgevoerd. Dit als onderdeel van de contractering van HINQ als regionaal platform. Mitigerende maatregelen uit de DPIA worden meegenomen als acceptatiecriteria in het project. De DPIA is niet statisch. De DPIA wordt per bronsysteem dat aansluit op het regionale platform, uitgebreid met een bijlage. De komende jaren zal de DPIA ook bij relevante ontwikkelingen steeds weer worden bijgesteld.

In deze kennissessie nemen Afke de Vries (Functionaris Gegevensbescherming, Ikazia Ziekenhuis), Sandra van Hattem-Bout (Adviseur Kwaliteit en Beleid, RST Zorgverleners) en Zeeger Beukenhorst (Functionaris Gegevensbescherming Star-shl) geïnteresseerden mee in de totstandkoming van de eerste DPIA en de aanpak voor de komende tijd. De sessie biedt ook ruimte om in gesprek te gaan over de mogelijkheden om als regio’s samen hierin op te trekken.

Doelgroep
Coördinerend en technisch projectleiders en de betrokken FG’s in de eerste en tweede lijn in de regionale partnerschappen.

Gegevens

Datum:
31 maart 2023
Tijd:
16.00 - 17.00
Evenement Tags:
, ,