Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie: geboortezorg als netwerkzorg

16 februari 2021, 09.00 - 10.00

Hoe organiseer je de zorg rondom de cliënt? Hoe werkt de geboortezorg als netwerkzorg? Wat zijn de ervaringen in de praktijk en wat vraagt dat van veilige digitale gegevensuitwisseling tussen zorgprofessionals en cliënten? VIPP Babyconnect organiseert op 16 februari van 9.00 tot 10.00 uur een inspiratiesessie waarin een kersverse moeder, een zorgprofessional, een informatiespecialist en een ondersteuner van Babyconnect in gesprek gaan over de kansen van netwerkzorg en welke informatie-uitwisseling daarvoor nodig is.

Verschillende geboortezorgorganisaties werken al samen om de zorg rondom de cliënt te organiseren en zo effectieve netwerkzorg te bieden. Met dat doel werken zij onder andere aan veilige digitale gegevensuitwisseling tussen zorgverleners onderling en met cliënten.

Programma
De inspiratiesessie start om 9.00 uur met een cliënt haar verhaal over netwerkzorg rondom haar zwangerschap en de geboorte van haar kind vertelt.
Daarna volgt een panelgesprek dat begeleid wordt door Myrna Knol en Kirsten Schatorjé van het Verloskundig Baken. Zij gaan met de panelleden in gesprek over hun ervaringen in de netwerkzorg en daarbij de kansen voor de gehele geboortezorg trachten te ontrafelen. Vragen die daarbij naar voren komen zijn: wat zijn de ervaringen van onze panelleden met netwerkzorg, welke rol kan de geboortezorg in samenwerking met VIPP Babyconnect daarin vervullen, waar lopen de panelleden tegenaan en welke oplossingen hebben zij gevonden?

De bijeenkomst biedt ervaringen en tips om er zelf mee aan de slag te gaan in je eigen regio.
Na afloop (rond 10.00 uur) is er een digitaal netwerkcafé geopend waar nog nagepraat kan worden.

Aanmelden
Deze inspiratiesessie wordt georganiseerd in het kader van de
Slimme Zorg Estafette.
Wil je erbij zijn, reserveer dan nu in je agenda: 16 februari van 9.00 – 10.30 uur en stuur een aanmeldingsbericht aan: aanmelden@carecodex.org zodat we je een link en programma kunnen sturen.

Gegevens

Datum:
16 februari 2021
Tijd:
09.00 - 10.00