1. Nieuws
  2. Aan de slag met een viewer

Aan de slag met een viewer

27 februari 2023

Om veilige digitale gegevensuitwisseling te realiseren, hoeft er geen nieuw systeem gebouwd te worden. Door met een viewer te werken kan iedere zorgverlener in het eigen zorginformatiesysteem blijven werken, en toch beschikken over relevante informatie van andere zorgverleners.  Er zijn verschillende materialen ontwikkeld om zorgverleners op weg te helpen met een viewer aan de slag te gaan. We zetten de verschillende middelen voor je op een rijtje. Deze zijn ook allemaal terug te vinden op het inspiratieplein.

E- learning: Wat is een viewer?
Deze e-learning is ontwikkeld om jou als zorgverlener mee te nemen in het gebruik van een viewer in de geboortezorg. Het doel van deze module is jou de basiskennis over een viewer mee te geven. Dit is een algemene uitleg over de viewer en niet gerelateerd aan de viewer van HINQ.

HINQ demo viewer
Om te zien hoe de viewer van HINQ werkt en eruit ziet kun je hier een kijkje nemen. Dit is een klikbare demo van de viewer. HINQ gaat deze demo steeds verder uitbreiden als er meer bronsystemen (zorginformatiesystemen) zijn aangesloten.

Helpdesk viewer HINQ
HINQ heeft ook een pagina aangemaakt waar je terecht kunt met vragen over de HINQ viewer. Ook wordt er uitleg gegeven over hoe je je eenmalig registreert, hoe je toegang tot gegevens regelt en hoe je documenten bekijkt in de viewer.

Quick Start
De Quick start is een document waarin een stappenplan wordt gegeven om met een viewer aan de slag te kunnen gaan. Er wordt in dit document ook verwezen naar handleidingen van jouw bronsysteem en handleidingen van HINQ. Het document kan per regionaal partnerschap aangepast worden om zo goed mogelijk aan de wensen van de eindgebruikers te voldoen.