1. Nieuws
  2. Verslag ontbijtsessie partijen geboortezorgveld juni

Verslag ontbijtsessie partijen geboortezorgveld juni

11 juni 2019

Iedere eerste donderdag van de maand organiseert Babyconnect een ontbijtsessie met medewerkers van de partijen die betrokken zijn bij digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. De uitgangspunten zijn dat we elkaar leren kennen, uitwisselen wat er speelt in het veld en inventariseren waar alle partijen mee bezig zijn op het gebied van informatie-uitwisseling. Op donderdag 6 juni vond er weer zoā€™n bijeenkomst plaats waarbij medewerkers van de PatiĆ«ntenfederatie (en betrokken bij Medmij), JGZ, KNOV, NVZ, RIVM, en CPZ aanwezig waren. Hieronder een beknopte samenvatting van wat er ter sprake kwam:

De uitgangspunten zijn dat we elkaar leren kennen, uitwisselen wat er speelt in het veld en inventariseren waar alle partijen mee bezig zijn op het gebied van informatiedeling.

De aanwezigen deelden de vragen die zij gesteld krijgen van hun achterban. Zoals de groei aan technische vragen en vragen over aansluiten bij perinatologie.nl. Ook leeft er het idee dat er gewacht moet worden op Babyconnect. Aangegeven wordt dat het zou helpen als er meer duidelijkheid komt over wat er landelijk geregeld wordt en wat clusters van VSVā€™s op regionaal niveau moeten regelen. Ook wordt opgemerkt dat VSVā€™s op Ć©Ć©n systeem willen overstappen. Het is goed om aandacht te besteden aan het feit dat deze stap slechts een onderdeel is van de gehele oplossing die het actieprogramma voor ogen heeft: namelijk digitale gegevensuitwisseling.

Een andere constatering was dat er veel programmaā€™s en organisaties informeren over digitale gegevensuitwisseling en dat de informatieverstrekking vanuit de verschillende partijen niet altijd eenduidig is.

De aanwezige medewerker van de Patiƫntenfederatie gaf een heldere uitleg over het PGO afsprakenstelsel Medmij en meldde daarbij dat ze graag een presentatie geeft aan zorgverleners en andere betrokkenen.

In de nieuwsberichten op de site worden al enkele vragen beantwoord. En ook de komende tijd geven we antwoord op de bovenstaande en andere vragen. Deze publiceren we op onze site (blogberichten) en bespreken we in onze maandelijkse nieuwsbrief. Mocht je nog andere vragen hebben, kijk dan ook op onze site (www.babyconnect.org) of stuur je vraag aan info@carecodex.org.

 

Kijk ook de animatie waarin het kort uitgelegd wordt wat Babyconnect is en doet: