1. Nieuws
  2. Update PGO Livegang met geboortezorggegevens

Update PGO Livegang met geboortezorggegevens

29 maart 2024

Soms verlopen plannen anders dan verwacht, de ontsluiting van de eerste geboortezorggegevens naar PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgeving) is helaas nog niet klaar. Maar het komt goed; de PGO livegang met geboortezorggegevens is deze zomer gereed.

Waarom kunnen er nog geen verloskundige-gegevens naar een PGO?
We werken nauw samen met verschillende partijen om digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg te realiseren. Deze samenwerking brengt soms complexiteit met zich mee. Momenteel zorgen de technische keuzes die door de bronleveranciers zijn gemaakt voor aanvullend werk. Maar we zijn vol vertrouwen dat we gezamenlijk tot een mooie oplossing komen. De samenwerking verloopt uitstekend en iedereen draagt constructief bij.

Wanneer is de PGO met geboortezorggegevens wel klaar om live te gaan?
Ondanks de uitdagingen willen we benadrukken dat er geen reden is om je zorgen te maken. We streven ernaar om in de zomer van 2024 de uitwisseling van de eerste geboortezorggegevens naar een PGO mogelijk te maken.

Ondertussen zijn we druk bezig met het in kaart brengen van de benodigde stappen voor verloskundigen, zodat de overgang straks soepel verloopt.

Vragen?
We hopen dat deze update enige duidelijkheid biedt en danken je bij voorbaat voor je begrip. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@carecodex.org.