1. Nieuws
  2. Tips voor een snelle start subsidieaanvraag

Tips voor een snelle start subsidieaanvraag

28 juni 2019

Regio’s die de informatie-uitwisseling in de geboortezorg willen verbeteren, kunnen daar vandaag al mee beginnen. De totale doorlooptijd van indiening tot subsidie bedraagt circa 13 weken. Om je snel op weg te helpen, hebben we een kort stappenplan opgesteld.

Waar je aan moet voldoen lees je in de beleidsregel, die gepubliceerd is op de site van het ministerie van VWS.

Aanvragen in 7 stappen:

1. Neem contact op met het programmabureau Babyconnect.

2. Ga naar de website van Babyconnect voor tips, tools, informatie en ondersteuning.

3. Bestudeer de subsidievoorwaarden in de beleidsregel die VWS heeft opgesteld en lees de informatie op de pagina van VIPP Babyconnect op de website van VWS.

4. Formeer een regionaal projectteam en bespreek de voorbereidingen voor aanvraag van de subsidie.

5. Start met het opstellen van het aanvraagformulier en het plan van aanpak en de overige gevraagde documenten aan de hand van de formats op de website van VWS. (Check voor indiening altijd of je de laatste versie hebt).

6. Vul de checklist in om te zien of je aan alle subsidievoorwaarden voldoet. Vraag zo nodig advies en ondersteuning bij het programmabureau Babyconnect.

7. Ben je klaar voor de subsidieaanvraag? Stuur alle documenten uiterlijk 2 weken vóór de deadline naar Babyconnect. Babyconnect zal je aanvraag nalopen om te zien of die voldoet aan de subsidievoorwaarden. Zijn er nog aanvullingen of aanpassingen nodig, dan nemen we contact op om de verbeterpunten door te nemen. Ook kunnen we helpen om te zorgen dat de aanvraag aan de subsidievoorwaarden voldoet.

8. Is alles in orde? Vul het aanvraagformulier in op de website van VWS. Voeg de gevraagde documenten toe aan het aanvraagformulier.

9. VWS beoordeelt de aanvraag en de minister beslist over de toekenning van de subsidie.