Maak kennis met je RSO

  1. Stappenplan regio’s
  2. Maak kennis met je RSO

Een RSO (regionale samenwerkingsorganisatie) kan optreden als penvoerder. Een penvoerder is de partij die formeel de subsidie aanvraagt en een juridische entiteit is.

Wat kan een RSO voor je betekenen?

Een RSO ondersteunt zorgaanbieders om informatie-uitwisseling en communicatie te bevorderen binnen een regio. Een RSO is door de zorgaanbieders zelf opgericht en heeft dus een breed mandaat en vertrouwen. Daarom kan een RSO oplossingen voor informatie-uitwisseling effectief implementeren en opschalen in de regio. RSO’s zijn niet gebonden aan een bepaalde oplossing of leverancier; zij maken gebruik van de voorzieningen die de gewenste informatie-uitwisseling het beste dienen.

Veilig netwerk

Ook zorgt een RSO voor een veilig netwerk en het beheer ervan. Er is veel kennis over ICT-architecturen en infrastructuren bij een RSO. Daarom is samenwerking met een RSO nodig om te komen tot digitale gegevensuitwisseling in de regio.

RSO in jouw regio

Voor meer informatie en om te achterhalen of er een RSO in jouw regio actief is kun je terecht op de website van RSO Nederland. Mocht er geen RSO in je regio aanwezig zijn, neem dan contact op met het programmabureau van Babyconnect. Wij hebben contact met landelijke organisaties zoals RSO Nederland en het ministerie van VWS. We zoeken dan uit wat wij voor jouw regio kunnen betekenen, zodat je alvast aan de slag kunt gaan.

Bekijk ook:

Je bent in: verkenning

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met Susan Osterop, programmamanager.