Andere VSV’s/IGO’s en ziekenhuizen

  1. Stappenplan regio’s
  2. Andere VSV’s/IGO’s en ziekenhuizen

Onderzoek welke VSV’s er in jouw omgeving zijn en zoek contact met ze. Op de website van Kennisnet Geboortezorg vind je een landkaart met alle VSV’s (je moet geregistreerd zijn als lid van kennisnet om deze kaart te kunnen bekijken).

Investeer in relaties

Het kost tijd om een regionaal partnerschap te vormen. Investeer daarom in het opbouwen van de relatie. Mandy Giling, programma-adviseur Jeugd GGD Hollands Noorden zegt in een webinar het volgende hierover:

“Zoek elkaar op en drink bijvoorbeeld vrijblijvend een kopje koffie met elkaar. Dit is om elkaar te leren kennen en om de verbinding te vinden. Wees verder een betrouwbare partner en transparant in je bedoeling. Alle ketenpartners moeten investeren om digitale gegevensuitwisseling te realiseren, dat is ook iets wat helder moet zijn. En, als laatste tip: houd de zwangere en de baby altijd voor ogen, want daarvoor doe je het met elkaar.”

Tip!

Vraag na of de andere VSV’s een ICT-commissie hebben. Sluit hierbij aan. Ook ziekenhuizen hebben vaak veel expertise in huis op het gebied van het delen van gegevens. Vaak werkt er een ICT-manager. Ga op onderzoek uit en neem contact op met het ziekenhuis. Hoe kunnen zij helpen? Welke tips hebben zij?

Je bent in: verkenning

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met Susan Osterop, programmamanager.