1. Nieuws
  2. Save the date 2 november: Eindgebruikers blijven het kompas

Save the date 2 november: Eindgebruikers blijven het kompas

26 september 2023

Over negen maanden… is digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg in de basis geïmplementeerd en gaat het subsidieprogramma VIPP Babyconnect richting afronding. Natuurlijk blijft er dan nog heel veel te doen, de ontwikkelingen staan immers nooit stil. Op donderdag 2 november a.s. organiseren we een bijeenkomst om na te denken over de nieuwe eindgebruikersorganisatie voor digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Denk je ook mee?

Nieuwe eindgebruikersorganisatie
Omdat de ontwikkelingen niet stilstaan, is het belangrijk dat de eindgebruikers in de geboortezorg betrokken blijven en invloed hebben. Kortom, dat zij het kompas blijven waarop de koers voor digitale gegevensuitwisseling wordt bepaald.

Om dit mogelijk te maken is een zelfstandige eindgebruikersorganisatie in de geboortezorg nodig. Dit is een diverse groep waarin iedereen vertegenwoordigd is; cliënten, zorgverleners, zorgorganisaties en data-analisten/onderzoekers. Een groep die het mandaat heeft om de stem van eindgebruikers te vertegenwoordigen en besluiten te nemen.

Denk mee!
Op donderdag 2 november, van 14.00 tot 19.30 uur, organiseren we een bijeenkomst om na te denken over deze nieuwe eindgebruikersorganisatie. Daarbij zullen vragen aan bod komen zoals:

  • Wat vraagt het van mensen die zitting nemen in de Eindgebruikersorganisatie Geboortezorg?
  • Over welke onderwerpen vind jij dat zij altijd geïnformeerd en gekend worden?
  • Waarvan vind jij dat de eindgebruikersorganisatie een (dwingend) adviesrecht moet hebben?
  • En hoe zit het met financiering van deze groep?

Het volledige programma is nog in de maak. Heb je nu al thema’s of onderwerpen die niet mogen ontbreken, stuur deze dan per mail aan Eindgebruikers@geboortezorg.org

Kom je ook? Alle denkkracht is welkom.
Omdat we met elkaar iets aan het doen zijn dat nog nooit gedaan is, hebben we veel denkkracht nodig. Met jouw ideeën en ervaring kunnen we een eindgebruikersorganisatie neer gaan zetten die het verschil gaat maken. Samen creëren we digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg die niet alleen technologisch geavanceerd is, maar ook empathisch, mensgericht en effectief.

Deelnemen aan de bijeenkomst betekent niet dat je ook lid wordt van de nieuw te vormen eindgebruikersorganisatie. Je kunt tijdens deze middag ontdekken of het iets voor je is of dat je misschien iemand kent bij wie het past.

Alle denkkracht is welkom, maar het aantal plekken tijdens de bijeenkomst is beperkt. Meld je snel aan door een mail te sturen aan eindgebruikers@geboortezorg.org. We zien/kijken uit naar je reactie!

Praktische informatie:
Donderdag 2 november
14.00 – 19.30 uur
Atelier 300C, Amersfoort