1. Nieuws
  2. Regionale partnerschappen breiden uit – 85% van de VSV’s/IGO’s doen mee!

Regionale partnerschappen breiden uit – 85% van de VSV’s/IGO’s doen mee!

20 april 2023

In de beleidsregel VIPP Babyconnect, het programma voor digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg, worden regionale partnerschappen gevormd. Dit zijn er in Nederland uiteindelijk negen. Op 31 maart 2023 was de laatste mogelijkheid voor VSV’s om aan te sluiten bij één van deze negen partnerschappen. Nu de deadline verstreken is, kunnen we de balans opmaken. En goed nieuws voor de eindgebruikers, want 85% van de VSV’s/IGO’s doen mee! Zo zorgen we met elkaar voor de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste zorgverlener en cliënt.

Aan de slag
In Nederland hebben we 71 Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’S) / Integrale geboortezorg organisaties (IGO’s). Hiervan hebben zich 60 VSV’s/IGO’s zich aangesloten bij de 9 regionale partnerschappen. Dit betekent dat 85% van de VSV’s aan de slag gaat met implementeren van digitale gegevensuitwisseling.

Flink aanpakken in Noord-Nederland
Nienke Lemstra is projectleider in Noord-Nederland en vertelt: “Het was voor ons echt flink aanpakken om de deadline te halen. Bij ons staat de deur open voor alle VSV’s die mee willen doen. Wij hebben nu bij VWS een herziening ingediend om nog vier VSV’s mee te nemen in ons partnerschap. Dit is een enorme groei, maar we hebben een team klaar staan, dus gaan graag aan de slag.”

Meer weten?
Wil je de negen regionale partnerschappen volgen bij hun implementatie? Dat kan via deze link. Ieder partnerschap heeft een eigen webpagina. Hier staan ook de links naar de regionale nieuwsbrieven en soms ook de regionale websites. Wil je meer informatie opvragen? Stuur dan een bericht naar info@carecodex.org.