1. Nieuws
  2. Projectleidersbijeenkomst in teken van herziening subsidieaanvraag

Projectleidersbijeenkomst in teken van herziening subsidieaanvraag

16 juni 2022


Op dinsdag 14 juni was de maandelijkse projectleidersbijeenkomst voor de projectleiders van de regionale partnerschappen. Voor het eerst sinds jaren kwamen we weer bij elkaar op kantoor in Utrecht. Deze bijeenkomst stond vooral in het teken van het indienen van een herziening van subsidieaanvragen. Na het mooie bericht “Extra financiering voor de gegevensuitwisseling geboortezorg” gaan we hard aan de slag met deze subsidieaanvraag. 
 

Versnellingsprojecten
De projectleiders kregen eerst een aantal korte pitches over de lopende versnellingsprojecten: de eerste implementatie van een PGO, een eerste implementatie met JGZ en er is een communicatieplan voor de regio’s gemaakt door projectleiders en communicatieadviseurs uit de regio’s. Het is heel nuttig om deze trajecten en ervaringen met elkaar te delen, zodat niet alle regio’s het wiel hoeven uit te vinden en we juist gebruik kunnen maken van elkaars ervaringen, leermomenten en formats.  

Zib-spel
De projectleiders hebben een zib-spel gespeeld. Het spel ging over een specifieke zorgcasus waarbij de deelnemers heel snel de noodzakelijke informatie uit een stapel zib-jes vol met niet geordende informatie moesten zoeken. Een leerzaam spel waarbij pijnlijk duidelijk werd hoe lastig het is de noodzakelijke informatie op de juiste locatie op te slaan en zo te noteren en formuleren dat het voor overige zorgverleners snel terug te vinden is.  

Herzien van de subsidie
Na het doornemen van de landelijke ontwikkelingen, gaven Indira van Oven en Ishtiaque Bhatti van DUS-i (VWS) een presentatie over ‘Herzien van de subsidie’, waarin ze iedereen meenamen in de aanvraagprocedure voor de herziening van begin tot eind. 
De aanvragen kunnen vanaf 1 juli 2022 tot en met 30 september 2022 gedaan worden. Vanaf volgende week zijn alle documenten up-to-date beschikbaar op het subsidieplatform van DUS-I. 

Voor verdere vragen en/of ondersteuning kun je terecht bij VIPP Babyconnect (info@carecodex.org) of programmamanager Susan Osterop (s.osterop@Carecodex.org).