Hoe kunnen ROS’en en RSO’s de geboortezorgregio’s helpen bij het realiseren van digitale gegevensuitwisseling? Hoe zit het met de financiën? Waarom is samenwerking met vele partijen essentieel? Waarom moet je niet te lang wachten als VSV/IGO om mee te doen aan het VIPP-programma Babyconnect? En hoe ondersteunt het landelijk programmabureau de regio’s?
Deze en meer onderwerpen kwamen aan bod in het webinar dat CPZ in december organiseerde voor VSV/IGO-bestuurders over digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.
Vragen over VIPP Babyconnect?
Neem dan contact op met het op met het ondersteuningsteam van het programmabureau. We helpen je graag verder op weg.
Verschillende professionals uit de praktijk deelden hun ervaringen:
- Eric de Groot (senior adviseur bij ROS Raedelijn) vertelde over de projectaanpak in de regio Utrecht.
- Nienke Lemstra (projectleider zorginnovatie van RSO Stichting Gerrit) legde onder ander uit hoe zij (technische) ondersteuning bieden in hun regio en wat de stand van zaken is.
- Peter van Gessel (gynaecoloog in het Bravis ziekenhuis) vertelde over de regio West-Brabant aan de slag is met het verder ontwikkelen van digitale gegevensuitwisseling.
- Peter Boudewijn (voorzitter Raad van bestuur RST Zorgverleners, kraamzorg) ging in op de ervaringen van regio Rijnmond, die inmiddels bezig is met de implementatie.
- Hester Rippen, directeur Stichting Kind en Ziekenhuis en bestuurder CPZ, vertelde over het belang van digitale gegevensuitwisseling vanuit de cliënt.
- Sonia Jennings, bestuurder VIPP Babyconnect, beantwoordde vragen van kijkers over de rol van het programmabureau, financiën en de stand van zaken.
Tijdens deze toegankelijke bijeenkomst zijn veel vragen gesteld in de chat. Samen met CPZ zijn deze beantwoord en in een overzicht gezet.