1. Nieuws
  2. PGO gebruik kosteloos voor cliënten en patiënten

PGO gebruik kosteloos voor cliënten en patiënten

14 maart 2019

Goed nieuws! Minister Bruno Bruins heeft een regeling aangekondigd waarmee het voor iedere Nederlander mogelijk wordt om de komende jaren kosteloos gebruik te maken van een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Door een PGO krijgen cliënten en patiënten krijgen meer grip op hun gegevens.

Een PGO is een digitaal hulpmiddel, bijvoorbeeld een website of app, waarmee je toegang hebt tot je eigen gezondheidsgegevens. Met een PGO krijgen patiënten meer regie over de eigen gegevens. In een gezondheidsomgeving kan iedereen dus straks de gegevens zien die bijvoorbeeld jouw huisarts, apotheek en ziekenhuis over jou hebben verzameld. Daarnaast bieden de PGO’s allerlei mogelijkheden tot ondersteuning van een gezonde leefstijl, zoals bijvoorbeeld het thuis meten en vastleggen van je hartslag.

Meer informatie over de regeling vind je op de site van de rijksoverheid: http://bit.ly/2u6t6Du en meer informatie over de PGO en de voorwaarden waaraan leveranciers moeten voldoen, vind je op de site van Medmij: https://www.medmij.nl