1. Nieuws
  2. Ontmoet Anneke Kamer: onze nieuwe communicatieadviseur én projectleider gebruikersorganisaties

Ontmoet Anneke Kamer: onze nieuwe communicatieadviseur én projectleider gebruikersorganisaties

16 augustus 2019

Soms komt iets op het juiste moment op jouw pad. Dat gebeurde toen ik werd benaderd voor een functie bij Babyconnect. Ik werkte op dat moment bij Reinaerde, een gehandicaptenzorgorganisatie in de regio Utrecht. Langzaamaan was ik al wel wat om mij heen aan het kijken, maar heel actief op zoek naar een nieuwe baan was ik nog niet. De vacature bij Babyconnect wekte mijn interesse. Stappen zetten in de gegevensuitwisseling in de zorg en bouwen aan een team sprak me aan. Toen na mijn gesprek bij Babyconnect bleek dat ze naast een communicatieadviseur ook een projectleider gebruikersgroepen in mij zagen, was de knoop snel doorgehakt. Zo’n mooie uitdaging moet je gewoon aangaan!

Input van de gebruikers

Na mijn studie journalistiek ben ik vrij snel het communicatievak ingerold. De ervaring die ik heb opgedaan bij eerdere werkgevers, waaronder een gemeente, een ouderenbond en in de gehandicaptenzorg, kan ik goed gebruiken bij Babyconnect. Ik houd van het ontmoeten van mensen en ben benieuwd naar hun verhalen. Deze verhalen zijn een prachtige bron van inspiratie en informatie. Ik haal er veel uit. Daarom hecht ik ook veel waarde aan de input van de gebruikers. De vier gebruikersgroepen die Babyconnect gebruikt: cliënt, zorgverlener, zorgorganisatie en statistiekbeheerder/kwaliteit bewakers zijn een onmisbare schakel in het programma. Hun ervaringen, suggesties en feedback helpen de (geboorte)zorg stappen te zetten in de digitale gegevensuitwisseling. Ik kijk ernaar uit om veel mensen te zien en te spreken.

Naast mijn werk

Met mijn man en onze twee kinderen woon ik in Vleuten. Naast mijn gezin en mijn werk ben ik gek op sport. Ik bezoek veel sportevenementen of zit voor de buis om wedstrijden via tv of internet te volgen. Zo was ik bijvoorbeeld te vinden bij diverse wereldkampioenschappen: schaatsen, shorttrack, turnen, hockey, maar ook bij de Olympische Spelen in Turijn en Peking en recentelijk bij het WK atletiek in Londen (2017), een biatlonevenement in Duitsland (2018) en het EK atletiek in Berlijn (2018). Op mijn wensenlijstje staat nog een aantal evenementen: de Indy 500 (autorace in Indianapolis), de 24 uur van Le Mans en de WK biatlon.

Samen stappen zetten

Ik hoop dat we de komende tijd met elkaar – de verschillende gebruikersgroepen, het programmateam en andere stakeholders – mooie stappen kunnen zetten. Door te gaan doen en laten we zien waar het echt om gaat. Dan komen de verhalen los en wordt de toegevoegde waarde steeds duidelijker.

 

Contactgegevens:

Anneke Kamer
a.kamer@carecodex.org
085 301 29 41